VELIKI RUSKI NAPAD NA UKRAJINU! Cele noći odjekivale eksplozije - Dronovi kamikaze pogađali VAŽNE OBJEKTE, PVO radila punom parom
Foto: Printscreen Twitter, Shutterstock

VELIKI RUSKI NAPAD NA UKRAJINU! Cele noći odjekivale eksplozije - Dronovi kamikaze pogađali VAŽNE OBJEKTE, PVO radila punom parom

Planeta -

Rusija je tokom noći izvela veliki napad dronovima na Ukrajinu, pogodivši infrastrukturne objekte na jugu i severu zemlje, saopštila je u subotu ukrajinska vojska.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je 29 od 38 bespilotnih letelica iranske proizvodnje "Šahed" lansiranih sa ruske teritorije, saopštilo je Vazduhoplovstvo Ukrajine.

Napad na ukrajinske regione trajao je od 20 sati u petak do 4 sata ujutru.

Južna vojna komanda saopštila je da je pogođen objekat energetske infrastrukture u Odeskoj oblasti. Oštećena je i upravna zgrada, a u napadu je ranjen jedan civil, navodi se u saopštenju.

Prema pisanju ukrajinskog portala "Strana", čak 2.000 domaćinstava u Odseskoj oblasti su ostala bez struje.

U severnom ukrajinskom regionu Černigov, na granici sa Rusijom i Belorusijom, tokom noćnog udara oštećena su dva infrastrukturna objekta, saopštila je vojska.

Bespilotne letelice su takođe gađale Kijev, rekli su zvaničnici i dodali da su svi dronovi koji su leteli ka prestonici oboreni.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track