DRAMA U CRVENOM MORU: Huti oteli teretni brod koji je plovio ka Indiji ČLANOVI POSADE I SA BALKANA (FOTO)
Foto: EPA/ Yahya Arhab, Printscreen

oglasio se izrael

DRAMA U CRVENOM MORU: Huti oteli teretni brod koji je plovio ka Indiji ČLANOVI POSADE I SA BALKANA (FOTO)

Planeta -

Jemenski Huti oteli su teretni brod u južnom Crvenom moru dok je plovio iz Turske u Indiju, a prema nezvaničnim informacijama na brodu ima i članova posade sa Balkana.

Izrael je danas demantovao da na brodu ima njihovih državljana i naveo da iza otmice stoji "iranski terorizam". Kabinet premijera Benjamina Netanjahua izdao je saopštenje u kojem okrivljuje Iran za ovaj incident.

- Ovo je još jedan akt iranskog terorizma koji izražava iskorak u iranskoj agresiji na građane slobodnog sveta i stvara međunarodne implikacije kada je u pitanju bezbednost globalnih brodskih ruta - dodaje se u saopštenju.

Mediji prenose da je u pitanju britanski brod koji koristi jedna japanska kompanija. Navodi se i da na brodu ima 25 članova posade među kojima su državljani Bugarske, Ukrajine, Filipina i Meksika.

Pojedini mediji na arapskom jeziku su prethodno objavili da na brodu ima više od 50 članova posade i da je brod putovao pod zastavom Bahama. Naveli su i da je brod delimično u vlasništvu izraelskog tajkuna Abrahama Ungara i da ga je nedavno iznajmila jedna japanska kompanija.

Huti su ranije saopštili da će napasti sve brodove u Crvenom moru koji su povezani sa Izraelom.

(Kurir.rs/Times of Israel)

03:36

3.500 PRIPADNIKA ISISA DOŠLO JE NA TERITORIJU EVROPE! ZNATE LI DA SU TO RADIKALNI ISLAMISTI? Tomić: A Huti su eksponencija, pravi proksi ratnici Irana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track