"VLADIMIRE VLADIMIROVIČU, GRDE ME ZBOG VAS..." Kadirov razgovarao sa Putinom, ima POSEBAN ZAHTEV - Evo kakav odgovor je dobio
Foto: AP/Musa Sadulayev, AP/Pavel Byrkin

"VLADIMIRE VLADIMIROVIČU, GRDE ME ZBOG VAS..." Kadirov razgovarao sa Putinom, ima POSEBAN ZAHTEV - Evo kakav odgovor je dobio

Planeta -

Šef Čečenije Ramzan Kadirov pozvao je Vladimira Putina da poseti tu planinsku republiku.

On je ovaj predlog tokom razgovora putem video linka. Povod za razgovor je ceremonija obnavljanja voznog parka javnog prevoza u ruskim regionima.

Kadirov je zahvalio predsedniku Rusije na pomoći u obnavljanju transportnog sektora u republici i, uopšte, na pažnji prema Čečeniji.

- Želeo bih da prenesem reči naših starijih. Oni me grde što ne dolazite u našu republiku. Zamolili su me da vam kažem da dođete kod nas - rekao je Kadirov šefu ruske države .

On je dodao da je Putin "obnovio republiku, a ne samo autobuske stanice i aerodrome".

Putin mu je zauzvrat zahvalio na pozivu da poseti Čečeniju. " „Sve što je urađeno u republici, urađeno je rukama talentovanog, vrednog čečenskog naroda“, naglasio je Putin.

Ruski lider i šef Čečenije održali su radni sastanak krajem septembra. Tada su Putin i Kadirov razgovarali o situaciji u republici, socijalnoj sferi, kao i o učešću čečenskih boraca u ratu u Ukrajini.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Bonus video:

00:34

95. DAN RATA U UKRAJINI: Kadirov potvrdio oslobađanje Svernodonjencka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track