NOVI BAJDENOV GAF, I TO BAŠ NA NJEGOV ROĐENDAN: "Pomilovao" ćurke, pa pobrkao SVETSKE ZVEZDE - "Teže je to nego NABAVITI KARTU"
Foto: AP Chris Pizzello, EPA Yuri Gripas Pool, AP Jordan Strauss

NOVI BAJDENOV GAF, I TO BAŠ NA NJEGOV ROĐENDAN: "Pomilovao" ćurke, pa pobrkao SVETSKE ZVEZDE - "Teže je to nego NABAVITI KARTU"

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden govorio je danas na godišnjoj ceremoniji pomilovanja ćurke u Beloj kući, a njegov najnoviji gaf postao je viralan.

Bajden je greškom govorio o Britni Spirs, kada je zapravo mislio na Tejlor Svift.

Ceremonija pomilovanja ćurke slučajno je "pala" baš na Bajdenov 81. rođendan. Predsednik je pomilovao dve ćurke pod imenom Liberti i Bel, i greškom je govorio o Britni Spirs kada je zapravo hteo da pomene Tejlor Svift, koja je trenutno na međunarodnoj turneji.

- Da bi stigli ovde, Liberti i Bel su morali da pobede oštru konkurenciju. Morali su vredno raditi, biti strpljivi i putovati više od 1000 milja. Moglo bi se reći da je to još teže nego nabaviti kartu za Britninu turneju. Ona je dole, sada je vruće u Brazilu... - rekao je Bajden.

Tejlor Svift nastupila je u nedelju uveče u Brazilu nakon što je odložila subotnji nastup zbog ekstremnih vrućina u toj zemlji. Britni Spirs trenutno nije na turneji.

Bela kuća tek treba da odgovori na upite novinara o poslednjem gafu predsednika Bajdena.

Zanimljivo je da se ovaj lapsus dogodio upravo na Bajdenov 81. rođendan, a tokom istog govora se našalio na račun svojih godina, rekavši da "nije lako napuniti 60".

Kada je u pitanju ceremonija pomilovanja ćurke, svake godine uoči Dana zahvalnosti, američki predsednik "pomiluje" ćurku i tako spasava pticu od sudbine da postane nečija večera i ostatak dana provede lutajući po farmi i radeći šta god da ćurke normalno uradite.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track