TELO NESTALE ŽENE POSLE 16 MESECI PRONAĐENO U FRIŽIDERU NJENOG DEČKA: Policija već digla ruke od istrage, ali majka NIJE ODUSTALA
Foto: Printscreen/Youtube/FOX 4 Dallas-Fort Worth, Printscreen/Facebook

zločin

TELO NESTALE ŽENE POSLE 16 MESECI PRONAĐENO U FRIŽIDERU NJENOG DEČKA: Policija već digla ruke od istrage, ali majka NIJE ODUSTALA

Planeta -

Telo žene koja je nestala pre više od godinu dana pronađeno je u frižideru u kući njenog dečka u Teksasu!

Čed Кristofer Stivens (41) optužen je za nameru da ošteti telo Heder Luiz Švab (35) koja je poslednji put viđena živa u Mekiniju.

Tokom pretresa Stivensove kuće u nedelju pronađeno je telo žene u frižideru umotano u plastične foliju u kuhinji. Medicinska kancelarija okruga Кolin je kasnije identifikovala Švabovu.

Stivens je rekao da je Švab preminula 26. jula 2022. godine, a priznao je da je sakrio njeno telo u frižideru jer nije znao šta da radi.

Majka nestale žene, Tamra Švab, podnela je prijavu za nestanak 28. jula poršle godine. Tamra je policiji u Mekiniju rekla da je njena ćerka koristila narkotike i da nije imala bliske odnose sa njom ili drugim članovima porodice i da je nije videla niti razgovarala sa njom više od godinu dana.

Vlastima je rekla da zna da je njena ćerka u vezi i da je živela sa Stivensom poslednjih nekoliko godina. Takođe je rekla policiji da zna da je Stivens bio nasilan i da je navodno napao Heder u prošlosti.

- Više puta mi je rekla da bi je Čad ubio i negde sakrio njeno telo - navela je majka u policiji.

Tamra Švab je rekla i da je kontaktirala Stivensove komšije, ali da su joj rekli da nisu videli Heder nekoliko meseci.

Detektiv je tada saslušao Stivensa, međutim, tvrdio je da ga je Švab napustila otprilike godinu dana ranije i da se od tada nije video ni čuo sa njom.

Tragova nije bilo sve do 3. novembra kad je Tamra Švab javila policiji da je čula od Stivensove bivše žene da je ubio Heder i telo zakopao u svom dvorištu. Detektiv je pozvao bivšu ženu osumnjičenog i ispostavilo se da je Stivens rekao da je ubio Heder tokom telefonskog razgovora sa ćerkom prethodnog dana.

Ćerka je rekla vlastima da nije često razgovarala sa ocem, ali da ga je pozvala 2. novembra da mu kaže da je trudna. Stivens se uznemirio i zapretio da će ubiti bebu i nju ako ne abortira. Ćerka mu je rekla da ne preti jer bi ga ljudi mogli shvatiti ozbiljno s obzirom na to da mu je devojka nestala.

Čed je tada u nastupu besa navodno priznao zločin.

Vlasti su takođe stupile u kontakt sa Stivensovom devojkom za koju su rekli da ju je napao u januaru. Njegova kuća je pretresena u nedelju, a uhapšen je po nalogu za napad povezan sa njegovom bivšom devojkom.

Tokom pretresa vlasti su otkrile sumnjivi frižider umotan u plastičnu foliju. Mediji navode da je jedini ulaz u kuhinju bio "sumnjivo zatvoren" i sakriven od ostatka rezidencije komadom lima.

Detektivi su locirali poziv za službu 17. avgusta 2022. u kome su učestvovali Čed i Heder, ukazujući da je žena mahala vatrenim oružjem, a muškarac vrištao na lokaciji.

- Detektivi veruju da je moguće da bi avgust mogao biti tačniji vremenski okvir incidenta - navodi se u izjavi pod zakletvom.

Stivens je detektivima rekao da je imao "više fizičkih sukoba" sa Švab i da je u nekoliko navrata pretio da će da je ubije. Priznao je detektivima da je nekoliko puta i razmišljao o tome da ispuni pretnju.

Stivens je smešten u zatvorskoj ustanovi okruga Кolin i određena mu je kaucija od 150.000 dolara.

(Kurir.rs/NBC Njuz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track