NOVI ZEMLJOTRES U ALBANIJI: Potres se osetio i širom Crne Gore (FOTO)
Foto: Shutterstock, Printscreen/Twitter/EMSC

drama

NOVI ZEMLJOTRES U ALBANIJI: Potres se osetio i širom Crne Gore (FOTO)

Planeta -

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore registrovao je u 15.01 sati zemljotres manje jačine sa epicentrom devet kilometara severno od Medove u Albaniji.

Jačina zemljotresa u hipocentru iznosila je 3.7 jedinica Rihterove skale što odgovara epicentralnom intenzitetu od IV-V stepeni Merkalijeve skale. Prema preliminarnim podacima žarište zemljotresa locirano je na dubini od 19 kilometara.

- Kratak, ali snažan potres - navodi jedan stanovnik Skadra na sajtu EMSC

- Dobro nas je potreslo - nadovezao se drugi korisnik iz Skadra.

Vijesti navode da se potres osetio širom Crne Gore.

- Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao da izazove materijalne štete u epicentralnom području - navodi se u saopštenju Zavoda za seizmologiju.

Zemljotres jačine 3 stepena Rihterove skale, podsetimo, pogodio je Albaniju 5. novembra. Epicentar je tada bio 33 kilometara od Tirane na dubini od 10 kilometara.

Zemljotres jačine 3,6 stepeni po Rihteru registrovan je u subotu u Crnoj Gori. Potres je registrovan u 10.21 sati na dubini od 9 kilometara. Epicentar zemljotresa, prema informacijama EMSC, nalazio se 13 kilometara severno od Nikšića.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:30

DA LI ĆE SLEDEĆI ZEMLJOTRES U SRBIJI BITI RUŠILAČKI?! Eksperti otkrili povezanost: U slučaju potresa kod nas OVO JE NAJOPASNIJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track