STRAVIČAN SNIMAK! POZNATA RUSKA UMETNICA POGINULA NADOMAK FRONTA: Došla da održi koncert vojnicima, a onda DOLETELA RAKETA
Foto: AP/Vadim Ghirda, Printscreen

užas

STRAVIČAN SNIMAK! POZNATA RUSKA UMETNICA POGINULA NADOMAK FRONTA: Došla da održi koncert vojnicima, a onda DOLETELA RAKETA

Planeta -

Ruska umetnica Polina Menših (51) poginula je tokom granatiranja sela Starobeševo u Donjecku!

Oružane snage Ukrajine navodno su ispalile projektile iz višecevnih bacača HIMARS sa svojih položaja u oblasti Elizavetovke na zgradu u kojoj se održavao koncert povodom Dana raketnih snaga i artiljerije.

- Usled granatiranja je poginula ruska glumica Polina Menših - navodi TASS.

Polina Menših
foto: Printscreen

Umetnica se nalazi među 25 nastradalih dok je oko 100 povređeno.

- Jedan projektil je pogodio vozila vojnika, a drugi svlačionicu sa umetnicima i binu - napisao je politički strateg iz Jekaterinburga Platon Mamatov.

Ruski kanali na Telegramu navode da je došlo i do novog napada nakon što su spasioci počeli da izvlače ljude iz ruševina i da im pružaju pomoć.

Na pojedinim kanalima pojavio se i snimak na kome se navodno vidi trenutak napada na selo Starobeševo gde je 19. novembra održan svečani koncert u čast dodele priznanja 810. brigade marinaca Rusije.

Menših je bila koreograf i dramaturg odnosno direktor etno plesnog pozorišta Nezhen.

Sličan scenario se odigrao u vazdušnom napadu na 128. brigadu Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti kad je poginulo 28 vojnika, a 53 su ranjena.

(Kurir.rs/Strana)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja