POLINA PEVA ZA VOJNIKE I SVE SE ZACRNI: Rusi ponovili grešku Ukrajinaca, HIMARS uleteo na dodelu nagrada, DESETINE MRTVIH (VIDEO)
Foto: X/leonidragozin, AP/Aaron Favila

koncert održan na 60 kilometara od linije fronta

POLINA PEVA ZA VOJNIKE I SVE SE ZACRNI: Rusi ponovili grešku Ukrajinaca, HIMARS uleteo na dodelu nagrada, DESETINE MRTVIH (VIDEO)

Planeta -

Na društvenim mrežama pojavio se snimak dramatičnog trenutka kada je raketom HIMARS navodno napadnuta ruska ceremonija dodele nagrada, pri čemu su prema određenim procenama poginule desetine ruskih vojnika i pevačica.

U kratkom klipu koji je objavio istaknuti ruski vojni bloger, izgleda da ruski vojnici gledaju pevačicu na pozornici pre nego što se začuje glasan udar.

Kamera se u tom trenutku zatrese, a slika zacrni.

Lokalni izveštaji sugerišu da se napad dogodio u blizini grada Starobeševa i sela Kumačove u Donjeckoj oblasti, blizu granice s ruskom Rostovskom oblašću.

Prema izveštajima, vojnici su se na ceremoniji dodele nagrada u čast ruske 810. brigade marinaca okupili na ruski Dan raketnih snaga i artiljerije, koji se obeležava 19. novembra.

Polina Menshikh, Polina Menših
foto: X/leonidragozin

Ruski vojni bloger je naglasio da je koncert, organizovan u sklopu ceremonije dodele nagrada, održan na oko 60 kilometara od prve linije fronta.

On je dodao da je u napadu ubijena ruska glumica Polina Menšik, koja navodno izvodi pesmu na snimku.

Ruske državne novine Izvestija takođe su javile da je glumica poginula u napadu, a Tas je objavio da je 19. novembra žena ubijena u ukrajinskom napadu na Kumačove, bez iznošenja detalja.

HIMARS
foto: AP/Aaron Favila

Ranije ovog meseca, ukrajinski ministar obrane Rustem Umerov naredio je istragu nakon prijavljenog ruskog raketnog napada na ukrajinske vojnike koji su u Zaporoškoj oblasti slavili kijevski Dan raketnih snaga i artiljerije 3. novenbra.

Ukrajinska 128. odvojena brdsko-jurišna brigada navela je u saopštenju 6. novembra da je 19 njenih vojnika poginulo.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je 5. novembra u večernjem obraćanju nazvao napad "tragedijom koja se mogla izbeći".

Ukrajinski vojnik i vođa jedinice za vazdušno izviđanje Robert Brovdi je u ponedeljak napad u Donjeckoj oblasti opisao kao "osvetu za 128. brigadu".

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja