OBOSTRANO POŠTOVANJE SPORAZUMA: 39 palestinskih zatvorenika napustilo zatvor
Foto: EPA/Haitham Imad

OBOSTRANO POŠTOVANJE SPORAZUMA: 39 palestinskih zatvorenika napustilo zatvor

Planeta -

Šef Palestinske uprave za pitanja zatvorenika Kadura Fares rekao je da su autobusi koji prevoze 39 palestinskih žena i tinejdžera na putu za Ramalu.

Izraelska vojska saopštila je da je danas pušteno 13 izraelskih talaca, koji su 48 dana držani u zatočeništvu militantne grupe Hamas u Gazi.

Oni su večeras, nakon preliminarne medicinske provere, ušli na teritoriju Izraela.

Oslobađanje izraelskih talaca i početak četverodnevnog primirja između Izraela i Hamasa u Gazi izazvali su podeljene emocija u Tel Avivu, piše CNN.

Tamar Šamirm nedeljama dolazi na trg kod Muzeja umetnosti kako bi iskazala podršku onima koji su još uvek u Gazi, ali rekla je da se mora učiniti više.

"Nismo srećni, ne možemo biti srećni dok se svi ne vrate kući", rekla je za CNN. “Deca će se vratiti i neće imati ni mamu ni tatu – neka su siročići”, rekla je.

Izrael
foto: Printscreen

Vlada Izraela pozdravila je danas povratak prve grupe od 13 oslobođenih talaca u Izrael, a premijer te zemlje Benjamin Netanijahu rekao je da je Izrael posvećen povratku svih otetih talaca.

"Izraelska vlada pozdravlja povratak naših državljana", navodi se u saoštenju kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanijahua koje je objavljeno nakon što je prva grupa od 13 oslobođenih izraelskih talasa ušla na teritoriju Izraela, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelska vlada potvrdila je da je, pored 13 oslobođenih izraelaca, pušteno 11 stranaca, aludirajući na deset Tajlanđana i jednog Filipinca.

Iz kabineta Netanijahua napominju da je vlada posvećena povratku svih talaca i nestalih osoba.

Kurir.rs/CNN

Bonus video:

12:10

SVI HAMASOVI TAOCI ĆE PATITI OD STOKHOLMSKOG SINDROMA! Eksperti o privremenom primirju: Postoji NEZVANIČNA KLAUZULA DOGOVORA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track