DO SADA NAJŽEŠĆI RUSKI NAPAD NA KIJEV! "Šahidi" parali nebo, centar grada bez struje - Jezivi snimak pogotka drona u OBDANIŠTE
Foto: Twitter/@albafella1/Youtube/Agas Channel

DO SADA NAJŽEŠĆI RUSKI NAPAD NA KIJEV! "Šahidi" parali nebo, centar grada bez struje - Jezivi snimak pogotka drona u OBDANIŠTE

Planeta -

Ukrajinske vlasti su jutros saopštile da je desetine stambenih zgrada i preko 100 objekata bez struje u Kijevu nakon velikog ruskog napada dronovima.

Kijev Post piše da je to bio najveći napad dronovima od početka rata u Ukrajini.

- Ujutro 25. novembra, veliki napad dronovima u prestonici prekinuo je struju na nadzemnoj liniji - navodi se u saopštenju ukrajinskog ministarstva energetike.

- Usled toga je 77 stambenih zgrada i 120 objekata u centralnom delu grada ostalo bez struje - dodajući da su u toku radovi na obnavljanju usluge.

Više od 70 dronova "šahid" oboreno je iznad Kijeva i Kijevske oblasti, tvrde ukrajinske vlasti.

- Vazduhoplovstvo je uništilo 71 jurišnu bespilotnu letelicu "šahid" 131/136. Ogromna većina njih je uništena u regionu Kijeva - saopštili su iz ukrajinskog vazduhoplovstva..

Sirene za vazdušni napad su se oglasile u Kijevu oko 2 sata posle ponoći.

Dva sata kasnije čulo se dejstvo PVO i eksplozija u okrugu Solomjanski.

Ostaci dronova pali su u nekoliko okruga u gradu, pri čemu su povređene najmanje dve osobe, uključujući 11-godišnje dete, napisao je gradonačelnik Vitalij Kličko u postu na Telegramu.

Jedna stambena zgrada u okrugu oštećena je ruševinama, a hitne službe rade na izvlačenju dve žene iz ruševina, dodao je on.

U istom okrugu prijavljeno je nekoliko požara, uključujući jedan u obdaništu, rekao je Kličko.

Na Pečerski okrug pali su i ostaci dronova koje je oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana.

Ukupno je Rusija lansirala oko 75 iranskih bespilotnih letelica iz dva različita pravca – Primorsko-Ahtarske i Kurske oblasti. Svi oni su prvenstveno bili usmereni na grad Kijev.

Za suzbijanje vazdušnog napada raspoređene su ukrajinske protivvazdušne raketne snage, taktička avijacija i jedinice za elektronsko ratovanje. Pored toga, u Dnjepropetrovskoj oblasti presretnuta je i uništena vođena avijacijska raketa Ks-59.

(Kurir.rs/Kyiv Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track