"SITUACIJA JE ALARMANTNA": Mask upozorava da američka RATNA MAŠINERIJA klizi u propast zbog podrške Ukrajini (FOTO)
Foto: EPA Ludovic Marin Pool

oštro

"SITUACIJA JE ALARMANTNA": Mask upozorava da američka RATNA MAŠINERIJA klizi u propast zbog podrške Ukrajini (FOTO)

Planeta -

Američki milijarder Ilon Mask smatra da je nestašica municije u SAD alarmantna.

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu reagovao je na objavu biznismena Dejvida Saksa koji je istakao nerešen problem nestašice municije u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Prvi put se o nestašici municije u SAD pisalo pre godinu dana. Još nismo rešili problem. Deindustrijalizacija je uništila američku ratnu sposobnost, međutim, zahtev političara za novim ratovima nikada nije bio veći - napisao je Saks na svom profilu na društvenoj mreži X.

Saks je ranije sugerisao da je "najluđa stvar" u ukrajinskom sukobu to što SAD ne mogu da proizvedu municije koliko i Rusija iako troše 10 puta više novca na vojsku!

Ilon Mask
foto: Twitter printscreen

Mask se oglasio u komentarima.

- Alarmantno - napisao je milijarder.

Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se zamaraju ukrajinskim sukobom i da podrška kijevskom režimu slabi. NBC navodi da američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Кijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom.

Milijarder je nedavno rekao da misli da bi vojni sukobi na Bliskom istoku i u Ukrajini mogli da prerastu u treći svetski rat i sugerisao da američka vojna moć nije ono što je nekada bila u poređenju sa drugim globalnim silama.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track