PRONAĐENA NESTALA OTROVNICA KOJA JE DIGLA CEO GRAD NA NOGE: Danima je jurili sa psima tragačima, a priča onda dobila ŠOKANTAN KRAJ
Foto: MARK RALSTON / AFP / Profimedia

neverica

PRONAĐENA NESTALA OTROVNICA KOJA JE DIGLA CEO GRAD NA NOGE: Danima je jurili sa psima tragačima, a priča onda dobila ŠOKANTAN KRAJ

Planeta -

Drama u holandskom gradu Tilburgu, nastala zbog zelene mambe koja je pobegla iz terarijuma, dobila je neočekivan kraj.

Policija je prethodno, podsetimo, zamolila građane da nipošto ne pokušavaju da budu hrabri i uhvate dva metra dugu otrovnicu. Vest je naprečac obišla ceo svet, državni mediji su se prethodnih dana uglavnom bavili izborima, ali su izveštavali i o odbegloj zmiji.

Stručnjaci za zmije i psi tragači bili su na ulicama danima, pokušavali da pronađu opasnog gmaza, a pretpostavili su da će biti preplašen zbog novog okruženja u kome se našao.

Nesvakidašnja priča, međutim, ima urnebesan kraj.

Tragači i stručnjaci nisu našli ništa jer zmija nikada nije ni napustila kuću vlasnika. Zavukla se iza gipsanog zida i mirno provodila dane nesvesna činjenice da je digla grad na noge.

- Zmija je zdrava i živahna - potvrdili su stručnjaci koji su je vratili u terarijum.

Nakon što je objavljeno da zmija nikad nije ni izašla van kuće građani su se vratili normalnom životu. Vlasniku je verovatno posebno neugodno, međutim, sreća je što mu identitet nije objavljen pa neće doživljavati preke poglede.

A sasvim je sigurno da će nakon ovog iskustva više paziti na svoju ljubimicu i njeno kretanje.

(Kurir.rs/Jutarnji/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja