NEPOZNATA SUDBINA BEBE SA UŽASAVAJUĆEG SNIMKA OTMICE: Dečak nije među dosad oslobođenim taocima VIŠE NIJE U RUKAMA HAMASA? (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram, Printscreen/Twitter

tuga

NEPOZNATA SUDBINA BEBE SA UŽASAVAJUĆEG SNIMKA OTMICE: Dečak nije među dosad oslobođenim taocima VIŠE NIJE U RUKAMA HAMASA? (VIDEO)

Planeta -

Najmlađeg izraelskog taoca Кfira Bibasa Hamas je navodno predao drugoj militantnoj grupi u Pojasu Gaze!

Tetka desetomesečnog dečaka Ofri Bibas moli za njegovo momentalno puštanje na slobodu. Vremena ima sve manje jer je sutra poslednji dan primirja i ujedno poslednji dan za razmenu talaca.

Кfira su militanti oteli iz kibuca Nir Oz tokom napada 7. oktobra zajedno sa njegovim bratom Arijelom (4) i majkom Širi (32) i ocem Jardenom (34).

- To su sada najmlađi taoci u rukama Hamasa. Ne znamo gde ih drže. Znamo da ih drže pod zemljom. Zaista smo zabrinuti za bebu jer koristi adaptirano mleko kao glavnu ishranu - navodi tetka.

IDF veruje da Кfira i njegovu porodicu drži druga militantna grupa u južnom gradu Кan Junisu za koji se očekuje da će biti glavna meta u sledećoj ofanzivi Izraela. Potez Hamasa da ne oslobodi bebu izazvao je strahove da se Kfir koristi za dalje pregovore o produženju primirja koje je trenutno predviđeno do srede.

Snimak prestravljene majke, koja nosi bebe i starijeg dečaka u naručju, dok ih Hamas vuče vrišteći iz njihove kuće ostaje jedan od najstrašnijih prizora od poečtka sukoba.

Rođaci porodice kažu da osećaju "veliku neizvesnost" u vezi sa njihovom sudbinom nakon što nijedna informacija o njima nije objavljena u nedavnim ugovorima o razmeni.

- Pozivamo izraelsku vladu, Кatar i Egipat, sve koji su uključeni u pregovore, da učine sve što mogu da uključe našu porodicu u ovaj dogovor i da ih oslobode što je pre moguće - dodala je Ofri.

IDF je međutim u ponedeljak saopštila da Hamas "više nema kontrolu" nad bebom Кfirom nakon što je dečak navodno predat drugoj palestinskoj grupi unutar Gaze u svojevrsnoj trgovini.

- Decu i bebe mlađe od jedne godine, koji nisu ugledali svetlost dana duže od pedeset dana, Hamas drži u zarobljeništvu, prema nekima od njih odnosi se kao prema plenu, a neke je predao drugim terorističkim organizacijama u Pojasu Gaze - navodi IDF.

Za sada nije poznato koja grupa sada drži mlade taoce.

Ofri Bibas kaže da nema informaciju o tome ko drži njene voljene, ali neuspeh u oslobađanju naziva psihološkim ratom.

(Kurir.rs/Z.Ko/Sun)

Bonus video:

01:59

HAMAS IMA 2 CILJA U IZRAELU! Pukovnik u penziji tvrdi: Taoci koje drže teroristi trpe STRAŠNO FIZIČKU I PSIHIČKU PRESIJU

Bonus video:

02:28

ZAŠTO RETKO ILI NIKADA NE PRIJAVLJUJU NASILJE NAD DECOM? Ivanović o zlostavljanju SEDMOMESEČNE BEBE za Kurir: Ovako su saznali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track