UKRAJINA HAKOVALA TV PROGRAM NA KRIMU: Gledaocima puštena poruka Zelenskog, ali i BRUTALNA UVREDA na račun Putina (VIDEO)
Foto: AP Mikhail Klimentyev, Printscreen/Twitter

hit

UKRAJINA HAKOVALA TV PROGRAM NA KRIMU: Gledaocima puštena poruka Zelenskog, ali i BRUTALNA UVREDA na račun Putina (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina je hakovala televizijski program na Krimu i pustila poruku ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Korisnici su umesto redovnog večernjeg programa u četvrtak mogli da vide samo obraćanje Zelenskog koji je obećao da će proterati Rusiju sa okupiranog poluostrva.

- Želim da se obratim svim našim ljudima na Кrimu i drugim trenutno okupiranim regionima juga i istoka naše države. Znam da svi osećate da rusko prisustvo na našoj zemlji neće trajati večno. Ukrajina će vratiti svoju teritoriju Nećemo nikoga prepustiti okupatorima - rekao je Zelenski.

Hakeri su ujedno preimenovali svih 20 kablovske televizije.

- Putin je k*rac - pisalo je umesto naziva kanala.

Hakeri su takođe emitovali unapred snimljenu poruku generala Valerija Zalužnog, glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, a nakon toga je usledilo šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirila Budanova.

- Кrim će biti vraćen. Кrim je naš.Tamo ne može da bude Rusija. Krim je naš i ničiji više - navodi Budanov uz kadrove napada ukrajinskih snaga na Crnomorsku flotu.

Hakovanje je digitalnih TV servisa potvrdio je ruski zvaničnik na Krimu Oleg Кrjučkov.

- Neprijatelj je hakovao nekoliko krimskih internet provajdera. Tehničke službe rade na otklanjanju problema. Svi problemi će biti rešeni u bliskoj budućnosti - saopštio je nakon napada Krjučkov i za hakovanje okrivio centar za informacije i psihološke specijalne operacije u Кijevu.

Ruski hakeri su izveli sličnu akciju pre nekoliko meseci kad su upali na ukrajinske portale i počeli da objavljuju vesti sa pretnjama i uvredama na račun Zelenskog.

(Kurir.rs/Z.Ko/NY Post)

Bonus video:

03:08

AKO VAS ZANIMA KOJE PROJEKTILE BI TREBALO DA DOBIJE UKRAJINA, POGLEDAJTE VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track