STRAVA I UŽAS U KREMATORIJUMU: Radniku se digla KOSA NA GLAVI kad je otvorio vreću sa telom preminule starice (VIDEO)
Foto: Profimedia/Ilustracija

skandal

STRAVA I UŽAS U KREMATORIJUMU: Radniku se digla KOSA NA GLAVI kad je otvorio vreću sa telom preminule starice (VIDEO)

Planeta -

Radnik krematorijuma u ​​Brazilu doživeo je neviđeni šok kad je otkrio da je pokojnica koju je preuzeo iz mrtvačnice i dalje živa.

Noćna mora se dogodila u gradu Sao Hoze prošle subote samo nekoliko sati nakon što je bolničko osoblje proglasilo staricu Normu Silveiru da Silvu (90) mrtvom. Žena je potom stavljena u vreću za telo i poslata u mrtvačnicu gde je radnik došao do jezivog otkrića.

Starica je odmah vraćena u bolnicu, međutim, preminula je posle nepuna dva dana.

Džesika Martins Silvi Pereira, starateljka i prijateljica preminule žene, rekla je za brazilsku novinsku kuću Estadao da je Silva u petak primljena u regionalnu bolnicu Sao Hoze u veoma lošem stanju. Rečeno je da pati od problema sa jetrom i da je bila bez svesti. Navodi da je otišla da je obiđe u subotu popodne i da je Silva uspela da otvori jedno oko i da je vidi.

Bolnica je već tokom noći obavestila starateljku i sina da je preminula. Lokalni mediji navode da je dežurni doktor napisao da je Silva preminula u 23.40 sati usled infekcije mokraćnih puteva.

Pereira je rekla da je telo žene odmah poslato u mrtvačnicu, a da njenim voljenima nije dala prilika da je prvo vide.

Osoblje krematorijuma otvorilo je oko 1.30 sati vreću i primetilo da je telo starice još toplo i da nije ukočeno, što je bilo iznenađujuće s obzirom na vreme koje je proteklo, navodi Pereira.

- Disala je veoma slabo kad je radnik otvorio vreću. Nije bila pri svesti pa nije mogla da traži pomoć. Pokušala je da diše i nije mogla - rekla je Pereira.

Navodi da je Silva provela skoro dva sata u vreći gde se skoro ugušila.

Za sada nije jasno da li je Silva na kraju preminula jer nije dobila medicinsku pomoć na vreme ili zbog svoje bolesti. Bolnica je navela da je uzrok smrti "septički šok".

Pereira je rekla da porodica pacijenta planira da tuži bolnicu.

- To je zanemarivanje koje ne bih poželela nikome - rekla je prijateljica preminule starice.

Državno ministarstvo zdravlja pokrenulo je istragu o incidentu.

(Kurir.rs/Z.Ko/NY Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja