UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ JERUSALIMA: Pripadnici IDF greškom UBILI HEROJA koji je pritekao u pomoć žrtvama terorističkog napada
Foto: screenshot Facebook

užas

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ JERUSALIMA: Pripadnici IDF greškom UBILI HEROJA koji je pritekao u pomoć žrtvama terorističkog napada

Planeta -

Heroj koji je pritekao u pomoć žrtvama terorističkog napada na autobuskoj stanici u Jerusalimu preminuo je od zadobijenih povreda nakon što su ga pripadnici vojske greškom upucali.

Juval Doron Кestelman trebalo je da proslavi svoj 38. rođendan u petak, ali je preminuo tokom noći u bolnici od zadobijenih povreda.

Saobraćajne kamere su snimile dramatičan trenutak kad je Kestelman preskočio ogradu i zapucao na dvojicu pripadnika Hamasa koji su prethodno otvorili vatru na ljude na autobuskom stajalištu. Na snimku se vidi kako Kestelman, kome je kao bivšem vojniku bilo dozvoljeno da nosi pištolj, trči ka teroristima pucajući na njih.

Zatim se vidi kako izbezumljeno skida jaknu i pada na kolena dok meci udaraju oko njega. Na drugim snimcima sa mesta napada vidi se i kako nepomično leži na asfaltu.

- Juval je primetio napad sa suprotne strane puta dok se vozio na posao u vladin kompleks i zaustavio svoj automobil da neutrališe teroriste. Ranije je služio u snagama bezbednosti, uvek je bio heroj i prvi koji uskoče da spase živote, kao i ovoga puta - rekao je jedan član porodice izraelskim medijima.

Zvaničnici su saopštili da su dvojica rezervista IDF-a videla šta se dešava i greškom pucali na Kestelmana misleći da je terorista.

Dvojica pripadnika Hamasa, koji su inače braća, podsetimo, istrčali su iz automobila u četvrtak ujutru i napali građane koji su se nalazili na autobuskoj stanici u istočnom Jerusalimu. Usmrtili su tri osobe, među kojima i trudnu učiteljicu, a ranjeno je osam ljudi.

- Jedan je imao mitraljez M16, a drugi pištolj, obojica su bili stanovnici istočnog Jerusalima. Vojnik i naoružani civil neutralisali su teroriste - naveo je komandant lokalne policije Doron Turgeman.

Zvaničnici su rekli da naveli da su braća bili operativci Hamasa i da su nedavno izašli iz zatvora. Hamas je u saopštenju preuzeo odgovornost za napad.

(Kurir.rs/Z.Ko/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track