POLICIJA SLUČAJNO REŠILA MISTERIJU DUGU 5 GODINA: Naručili paket koji im nikada nije stigao, a onda klupko počelo da se ODMOTAVA
Foto: AP/Ilustracija

neverica

POLICIJA SLUČAJNO REŠILA MISTERIJU DUGU 5 GODINA: Naručili paket koji im nikada nije stigao, a onda klupko počelo da se ODMOTAVA

Planeta -

Pisma i paketi misteriozno su nestajali u Beču čak pet godina sve dok policija nije naručila pošiljku i otkrila šta se događa!

Kriminalistička policija je slučajno rešila slučaj kad je tokom druge istrage naručila falsifikovani novac sa darkneta pod šifrom "cveće". Pošiljka im nije stigla pa su krenuli u potragu.

Nisu rešili prevaru s darkneta, ali su uhapsili poštara (50) koji nije raznosio sva pisma i pakete nego ih je skupljao u svojoj kući i to pet godina.

- To se ne otkriva svaki dan - rekao je portparol policije.

Policija je saopštila da je poštar pet godina sistematski krao pisma i pakete i čuvao ih kod kuće.

Poštar je na saslušanju navodno rekao da ga je posao preopteretio i da je počeo preterano da konzumira alkohol. To je navodno dovelo do velikih privatnih problema nakon čega je počeo da uzima vredne stvari iz pošiljki. Ko zna koliko bi dugo još krao pošiljke da ga policija nije slučajno otkrila jer im je zadržao kovertu sa krivotvorenim novcem.

- Inspektori su istraživali sasvim drugu stvar. Na darknetu su naručili lažni novac koji je trebalo da stigne poštom, međutim, narudžba nikad nije stigla. Policajci su pokušali drugi i treći put, ali bezuspešno. Hteli su zapravo da uhapse proizvođače i kupce lažnog, ali kako pisma nisu ni stigla, postali su sumnjičavi i počeli da istražuju poštu - saopštila je policija.

Policajac, koji je u pošti bio na tajnom zadatku, primetio je u septembru poštara (50) kako tokom dostave otvara pošiljke. Policija je zatim pretresla poštarevu kuću.

Istražitelji su se tokom pretresa zaprepastili.

Pronašli su hiljade pisama, trgovačkih kartica, telefonskih kartica, vaučera, parfema, pronađena je čak i droga koja je poznata kao magične pečurke. Policija je kod poštara pronašla i svoj lažni novac, međutim, prepoznao je da je u pitanju falsifikat pa ga je ostavio.

Protiv poštara sada se vodi postupak zbog krađe, povrede tajnosti pisama i zadržavanja pisama.

(Kurir.rs/Z.Ko/Feniks magazin/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track