MAJOR BRITANSKE VOJSKE MISTERIOZNO UBIJEN U KENIJI: Prekaljeni ratnik napadnut van baze LONDON KRIJE DETALJE ATENTATA (FOTO)
Foto: Peter Nicholls / News Licensing / Profimedia

likvidacija

MAJOR BRITANSKE VOJSKE MISTERIOZNO UBIJEN U KENIJI: Prekaljeni ratnik napadnut van baze LONDON KRIJE DETALJE ATENTATA (FOTO)

Planeta -

Visoki oficir britanske vojske ubijen je u napadu koji se dogodio u Keniji.

Major Кevin Mekul (32) napadnut je prema navodima britanskih medija u četvrtak dok je vozio motocikl van baze.

Zvaničnici ministarstva odbrane navode da su najbliži srodnici vojnika obavešteni, ali su rekli da neće objavljivati nikakve detalje o tome šta se dogodilo, prenosi Bi-Bi-Si.

Oglasio se i ministar odbrane Grant Šaps.

- Major Kevin Mekul bio je izuzetna ličnost i izuzetan vojnik, voljen i poštovan u jednakoj meri, koji je odlično služio svojoj zemlji - rekao je Šaps.

Ubijeni vojnik je tokom desetogodišnje karijere pored Evrope služio i na Bliskom istoku i Foklandima.

Kevin Mekul
foto: Privatna Arhiva

- Imao je blistav operativni dosije dok je odlično prošao najteže vojne testove. Njegova kondicija je bila legendarna, jednom je pobedio ceo bataljon u trci na dve milje, kao i njegova izdržljivost. Njegov entuzijazam je bio zarazan. Imao je nestašan sjaj u očima zbog čega je bio izuzetno zabavan. Njegov profesionalizam i smisao za svrhu bili su najvažniji i jasni svima onima koji su imali sreće da služe s njim - navodi ministarstvo.

Komandant mu je odao počast kao čoveku od najvećeg integriteta.

- Nikada neću zaboraviti svoje poslednje sećanje na njega. Upravo se vratio sa zadatka i spavao nekoliko sati u isto toliko dana. Razgovarali smo o mogućnosti da u operativnu peć iz koje je upravo došao rasporedimo još jedan tim. Zaustavio me je usred rečenice i tražio da ga pošaljem. Ugasila se blistava svetlost među našim redovima. Nedostajaće nam, ali nikada neće zaboravljen - navodi komandant.

(Kurir.rs/Z.Ko/Sun/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track