"NETANJAHUU DA BUDE SUĐENO KAO MILOŠEVIĆU" Analitičari za Kurir o poređenju Erdogana! Obrknežev: "Sa jednim se SLAŽEM"
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, AP Christophe Ena, EPA/ABIR SULTAN

kurir tv

"NETANJAHUU DA BUDE SUĐENO KAO MILOŠEVIĆU" Analitičari za Kurir o poređenju Erdogana! Obrknežev: "Sa jednim se SLAŽEM"

Planeta -

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu na kraju biti suđeno kao ratnom zločincu. Rojters prenosi da je turski predsednik u govoru na sastanku komiteta Organizacije islamske saradnje (OIC) u Istanbulu rekao da je Gaza palestinska zemlja i da će uvek pripadati Palestincima, a izraelskog premijera je ponovo nazvao "kasapinom".

Putin, Netanjahu, Abas
foto: Reuters

"Kasapin Gaze" Netanjahu priznao je pred kamerama da njegovi ekspanzionistički ciljevi nisu ograničeni samo na Ramalu i Gazu.

Stoga, braniti Gazu i Palestinu danas znači istovremeno braniti Jerusalim, Meku, Medinu, Damask, Istanbul i druge islamske gradove", rekao je Erdogan, prenosi londonski Gardijan.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da bi premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu trebalo suditi za navodne ratne zločine isto kao i bivšem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću.

Zoran Spasić, predsednik Centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku i Nebojša Obrknežev, magistar naftno-gasnog inžinjerestva gostujući kod voditeljke Olje Lazarević u jutarnjem programu "Redakcija" osvrnuli su se na ove reči predsednika Turske Erdogana i na odjek koje bi one mogle da imaju.

- Erdogan Hamas nije okarakterisao kao terorističku organizaciju, on u potpunosti staje na stranu Palestine. Da li ima izveštaja koliko je pripadnika Hamasa ubijeno? Ne! Oko 20.000 mrtvih i sedam hiljada je ispod ruševina. Mi onda govorimo o nekim pregovorima. Bojim se da će Izrael ići do te mere dok se muslimanski svet ne pokrene. Ovo može tako da pukne... Ako poredimo. Ko predstavlja Hamas u bivšoj Jugoslaviji? Vidimo da Netanjahu vrši genocid, a Milošević kao figura u SRJ - Srbi su se branili u svemu tome što je bilo - mogu da se složim jedino u tome ko je Hamas bio - rekao je Obrknežev.

02:08

NETANJAHUU DA BUDE SUĐENO KAO MILOŠEVIĆU Analitičari u jutarnjem programu o poređenju Erdogana Obrknežev: SA JEDNIM SE SLAŽEM

Nazvao je tursku uspešnom u tome da izdejstvuje svoje interese, dok se Spasić potpuno složio:

- Turska je sa jedne strane prodavala bespilotne letelice "Barjaktar" Ukrajini, a sa druge nije uvela sankcije Rusiji. Sada ne smemo dozvoliti da sukob u pojasu Gaze preraste u verski sukob. Islamske države sad imaju zajednički stav. Brojne islamske države su u Jemenu imale dijametralno suprotne stavove, a sada moramo zajedno raditi na tome, cela Međunarodna zajednica. Čisto rešenje znači da nema "trulih" kompromisa... - istakao je Spasić.

Kurir.rs T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

07:57

POČELI STE RAT- ZNALI STE POSLEDICE Avram Izrael surov: Vlada kult smrti! Znamo da države u susedstvu neće primiti Palestince

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track