OGLASIO SE IRANSKI IZASLANIK! Iran nije uključen u napade protiv američkih vojnih snaga!
Foto: AP

IRANSKI ZVANIČNIK POTVRDIO

OGLASIO SE IRANSKI IZASLANIK! Iran nije uključen u napade protiv američkih vojnih snaga!

Planeta -

Iranski izaslanik pri UN-u, Amir Saeid Iravani, rekao je da njegova zemlja nije uključena ni u kakve akcije ili napade protiv američkih vojnih snaga, saopštila je iranska novinska agencija Tasnim.

Sjedinjene Američke države optužile su jemenske Hute, koje podržava Iran, za niz napada u vodama Bliskog istoka otkako je 7. oktobra izbio rat između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas.

Na konferenciji za novinare u ponedeljak, američki savetnik za nacionalnu bezbednost, Džejk Sulivan, rekao je da Vašington ima "čvrste razloge da veruje da je ove napade, iako su ih izveli jemenski Huti, u potpunosti omogućio Iran".

SU-35, Iran
foto: Printscreen/Twitter

Tri komercijalna broda napadnuta su u međunarodnim vodama u južnom Crvenom moru u nedelju. Huti su priznali da su napade izveli bespilotnim letelicama i projektilima, tvrdeći da se radilo o dva izraelska plovila.

Američki razarač Carney oborio je tri drona u nedelju nakon poziva u pomoć tri komercijalna broda. Američka vojska kaže da su ti brodovi povezani s četrnaest različitih država.

(Kurir.rs/Index)

Bonus video:

02:05

MOGUĆA KOPNENA OFANZIVA AMERIKE NA IRAN? Zoronjić tvrdi: SAD će krenuti u invaziju kao što su na Irak, zato su uplašeni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track