DAJU MILIONE ZA GLAVU JEDNOG RUSA: Amerika nudi nagradu za Usa osumnjičenog da je oraganizator najveće MEĐUNARODNE PREVARE! VIDEO
Foto: Printscreen YT

7 miliona dolara za informaciju

DAJU MILIONE ZA GLAVU JEDNOG RUSA: Amerika nudi nagradu za Usa osumnjičenog da je oraganizator najveće MEĐUNARODNE PREVARE! VIDEO

Planeta -

Danas je Stejt department objavio da nudi nagradu od 7 miliona dolara u okviru Programa nagrađivanja za transnacionalni organizirani kriminal (TOCRP), za ruskog državljanina Artema Aleksandroviča Usa za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja zbog zavere učešća u međunarodnom organizovanom kriminalu.

Ova objava usledila je posle objavljivanja krivične optužnice 19. oktobra 2022. , koaj sadrži 12 točaka, a koju je donela federalna velika porota u Njujorku protiv Aleksandroviča i još šest drugih optuženih po istom predmetu, saopštio je Stejt department.

Us je optužen po četiri tačke: zavera za prevaru odeljenja ili agencije SAD, zatim za zaveru i kršenje Zakona o međunarodnim vanrednim ekonomskim ovlašćenjima (IEEPA). Optužen je i za udruživanje radi bankarske prevare i pranja novca za šverc nafte i IEEPA šemu

Us je kako navodi Stejt department navodno organizovao međunarodnu operaciju prevare, krijumčarenja i pranja novca, delimično preko nemačke privatne kompanije za trgovinu industrijskom opremom i robom čije je sedište u Hamburgu. Dodaje se da su, kao vlasnici, Us i još jedan saučesnik navodno učestvovali u raznim aktivnostima kršenja američkih krivičnih zakona, kao i američkih i drugih sankcija.

Navodi se da to uključuje nezakonit izvoz miliona američkih dolara u vojnoj i osetljivoj robi dvostruke namene tehnologije od SAD do Rusije i korišćenje finansijskog sistema SAD za omogućavanje krijumčarenja miliona barela nafte iz Venecuele.

Ova ponuda za nagradu pojačava ukupne vladine napore da zaštiti financijski sistem SAD i prekine međunarodni organizovani kriminal na globalnom nivou.

Kurir.rs/Stejt department

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track