MELANIJA HOĆE DA KADRIRA U ADMINISTRACIJI: Rekla koga želi za podpredsednika, u pitanju KONTROVERZNI LIK - "On će zaseniti Trampa"
Foto: AP Andrew Harnik

MELANIJA HOĆE DA KADRIRA U ADMINISTRACIJI: Rekla koga želi za podpredsednika, u pitanju KONTROVERZNI LIK - "On će zaseniti Trampa"

Planeta -

Melanija Tramp traži da njen muž izabere Takera Karlsona za svog potpredsednika 2024. ako on obezbedi nominaciju republikanaca za predsednika.

Bivša prva dama SAD veruje da bi bivši voditelj "Fox News" bio "moćno pojačanje" za njenog supruga, bivšeg predsednika Donalda Trampa, navodi "Axios".

Ali postoji jaka konkurencija, jer Tramp (77) takođe razmatra politički iskusnije kandidate za mesto broj 2 — kao što su senator Džej Di Vens (republikanac iz Ohaja), guverner Arkanzasa Sara Hakabi Sanders, guverner Južne Dakote Kristi Noem i kongresmeni Biron Donalds (republikanac sa Floride) i Mardžorie Tejlor Grin (republikanac iz Džordžije).

Kari Lejk, koja je izgubila kandidaturu za republikansku guvernerku Arizone 2022, a sada se kandiduje za američki Senat u toj državi, takođe je među tipovima "lojalista" koje Tramp navodno razmatra za potpredsednika.

Uprkos tome što je Melanijin preferirani izbor, osoblje bivšeg predsednika i ljudi bliski njemu navodno strahuju da bi Karlson "zasenio" Trampa i da se voditelj tok šoua "ne može kontrolisati".

Pomoćnik Trampove kampanje rekao je da Tramp ne gleda dalje od izbora svoje stranke i demantovao je taj izveštaj.

"Ta priča je čista fikcija", rekao je pomoćnik.

- Osim ako ne postoji zvanična najava predsednika Trampa ili njegovog predizbornog tima, onda su to samo spekulacije i ne dolaze od nas. Predsednik Tramp je isključivo usredsređen na pobedu za republikansku nominaciju, a zatim na pobedu nad Džoom Bajdenom na opštim izborima.

U izveštaju se dalje tvrdi da su bivši zvaničnici Trampove administracije Stiven Miler, Stiv Benon, Džon Mekenti, Džefri Klark (jedan od Trampovih saoptuženika u slučaju mešanja u iz bore u Džordžiji 2020), Rik Grenel, Džon Retklif i Džared Kušner takođe u kombinaciji za ključne uloge u Beloj kući i položaje u vladi SAD.

- Ta lista se možda nikada neće ostvariti, ali to je tip osobe koja u potpunosti razume politiku predsednika Trampa... koja razume rešenost i smer predsednika Trampa - rekao je Banon, koji je nakratko bio Trampov glavni strateg u Beloj kući.

- Ne postoji srednji put. Ili mi ili oni, ali jedna strana će pobediti, a jedna izgubiti. Bez kompromisa - dodao je on, tvrdeći da podržava Trampa da svoju potencijalnu administraciju za drugi mandat popuni ljudima koji veruju da su predsednički izbori 2020. pokradeni.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track