OVAKO RADI ČUVENA GVOZDENA KUPOLA Šok snimak sa aerodroma u Izraelu nastao usred noći: Pogledajte šta se dešava oko aviona (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

haos

OVAKO RADI ČUVENA GVOZDENA KUPOLA Šok snimak sa aerodroma u Izraelu nastao usred noći: Pogledajte šta se dešava oko aviona (VIDEO)

Planeta -

Video sletanja putničkog aviona na glavni izraelski aerodrom dok protivraketni sistem obara rakete Hamasa pored njega postao je viralan na internetu.

Izraelska televizija je u petak uveče prikazala snimak aviona koji se približava aerodromu "Ben Gurion" dok je protivraketni sistem Gvozdena kupola noću obarao rakete iz Pojasa Gaze.

Većina međunarodnih avio-kompanija otkazala je letove za Izrael iz bezbednosnih razloga posle 7. oktobra, kada je počeo sukob između Izraela i Hamasa.

Hiljade raketa palestinske militantne grupe ispaljene su na teritoriju Izraela u poslednja dva meseca, uključujući i u pravcu aerodroma.

Uprkos tome, izraelska avio-kompanija El Al nastavlja da leti za i iz Tel Aviva.

Ta kompanija je pre dve decenije prva opremila putničke avione protivraketnim sistemima.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

07:57

POČELI STE RAT- ZNALI STE POSLEDICE Avram Izrael surov: Vlada kult smrti! Znamo da države u susedstvu neće primiti Palestince

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track