HEZBOLAH OBJAVIO SNIMAK RAKETNOG NAPADA NA KASARNE IZRAELSKE VOJSKE! Dva vojnika su ranjena! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Projektil je uništio veći deo kasarne i izazvao požar

HEZBOLAH OBJAVIO SNIMAK RAKETNOG NAPADA NA KASARNE IZRAELSKE VOJSKE! Dva vojnika su ranjena! (VIDEO)

Planeta -

Hezbolahovi vojni mediji objavili su video snimak koji dokumentuje napad na kasarnu Mitat izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na granici sa Libanom 8. decembra.

Kasarna je gađana protivtenkovskom vođenom raketom, najverovatnije termobaričnom verzijom Kornet ruske proizvodnje ili njegovom iranskom kopijom. Projektil je uništio veći deo kasarne i izazvao požar. Hebrejski mediji javljaju da su dva vojnika ranjena.

Kasarna Mitat bila je jedna od sedam pozicija ID koje su 8. decembra napali borci Hezbolaha. Grupa je saopštila da su napadi izvedeni „da bi se podržao nepokolebljivi palestinski narod u Pojasu Gaze i kao podrška njihovom hrabrom i časnom otporu“.

IDF je na napad odgovorila izvođenjem serije vazdušnih i artiljerijskih napada na navodne ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu. Jedan od udara pogodio je položaj libanskih oružanih snaga, pri čemu su tri vojnika ranjena.

Drugi talas izraelskih udara pogodio je južni Liban rano 9. decembra. IDF je saopštila da je pogođena osmatračnica Hezbolaha i objavila snimke napada. Grupa je kasnije rekla da je jedan od njenih boraca poginuo „na putu za Jerusalim“.

Sukobi na libansko-izraelskoj granici prvi put su izbili prošlog oktobra nakon što su Hezbolah i njegovi saveznici počeli da pokreću napade na ID iz južnog Libana u znak podrške Gazi.

Do sada su u sukobima na libanskom frontu poginulo šest vojnika ID, četiri izraelska civila, 96 boraca Hezbolaha, dva borca libanskih brigada otpora, jedan borac iz libanskih pukova otpora, sedam boraca iz pokreta Hamas, šest boraca palestinskog Islamskog džihada, jedan libanski vojnik, 13 libanskih civila i još jedan civil iz Sirije.

(Kurir.rs/Oruzjeonline)

Bonus video:

03:29

HEZBOLAH TREBAO DA UDARI OŠAMUĆEN IZRAEL, SADA JE KASNO?! Eksperti analizirali Nasralahov govor: NEĆE POKRENUTI TOTALNI RAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja