Najnovije vesti

PREVARANTI ZAVRŠILI IZA REŠETAKA: Varali starije sugrađane i uzimali im hiljade evra za zaprašivanje nepostojećih stenica
Foto: Shutterstock

prevaranti dolijali

PREVARANTI ZAVRŠILI IZA REŠETAKA: Varali starije sugrađane i uzimali im hiljade evra za zaprašivanje nepostojećih stenica

Planeta -

Dvojica muškaraca uhapšena su u Francuskoj pod optužbom da su prevarili više starijih sugrađana tako što su im uzimali velike sume novca za zaprašivanje stenica koje im nije bilo potrebno.

Policija u Strazburu sapštila je da su uhapšeni muškarci odlazili u kuće svojih žrtava, vršili navodnu kontrolu da li su se stenice namnožile u stanu, a zatim višestruko naplaćivali lažne proizvode za dezinsekciju.

Prevareno je ukupno 48 ljudi, među kojima su većinom bile žene starije od 90 godina.

S obzirom na to da je poslednjih meseci zabeležen izuzetan porast infestacije stenica širom Francuske visoki vladini zvaničnice pokušavaju da nađu rešenje za ovaj problem.

stenice, Split
foto: Printscreen/Dnevnik.hr

Entomolozi i zdravstveni stručnjaci upozorili su da je ova epidemija takođe dovela do neopravdane uznemirenosti javnosti i čestih lažnih prijava.

Prevaranti su pozivali potencijalne žrtve i govorili im kako su se stenice namnožile u njihovom susedstvu.

Zatim bi posetili dom te osobe predstavljajući se kao zvanični službenici i, koristeći aerosolne sprejeve, pretvarali se da zaprašuju prostor.

Pre odlaska nudili su sredstvo za koje su tvrdili da će bube držati dalje od ljudske kože, a u pitanju je bila obična krema sa mirisom eukaliptusa.

Žrtvama bi uslugu naplaćivali između 300 i 2.100 evra.

Policija je saopštila da je primila ukupno devet formalnih pritužbi zbog sumnje na prevaru.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track