VIŠE OD 80.000 KUĆA BEZ STRUJE, NAJMANJE 20 POVREĐENIH: Strašne posledice tornada na jugu Amerike, šestoro poginulo (VIDEO, FOTO)
Foto: AP/Andrew Nelles

VIŠE OD 80.000 KUĆA BEZ STRUJE, NAJMANJE 20 POVREĐENIH: Strašne posledice tornada na jugu Amerike, šestoro poginulo (VIDEO, FOTO)

Planeta -

U jakoj oluji koja je juče zahvatila južnu američku državu Tenesi poginulo je šest osoba a više od 20 povređenih prebačeno je u bolnice, a domovi i poslovni prostori oštećeni su u mnogim gradovima.

Troje ljudi, među kojima i jedno dete, poginulo je kada je tornado pogodio okrug Montgomeri severno od Nešvila blizu granične linije sa saveznom državom Kentaki, objavili su lokalni zvaničnici.

Za sada se ne znaju detalji za još tri poginule osobe.

Operativni centar za hitne slučajeve Nešvila objavio je preko društvenih mreža da su tri osobe poginule u jakoj oluji u kvartu blizu centra grada, a da je još 23 primljeno u bolnice u okrugu Montgomeri zbog povreda.

U snimcima koje je objavila vatrogasna služba Klarksvila preko društvenih mreža vide se oštećene kuće i krhotine razbacane po dvorištima, prevrnut traktor sa prikolicom na autoputu i oštećenja na zidovima zgrada.

"Ovo su strašne vesti... Grad je uz porodice koje su izgubile voljene, tu smo da im pomognemo", naveo je gradonačelnik Klarksvila Džo Pits u saopštenju.

1 / 8 Foto: AP/Andrew Nelles

Iz kancelarije šerifa okruga Montgomeri navodi se da je tornado pogodio tu oblast juče oko 14.00 sati. Otvoreno je sklonište za ljude čiji su domovi oštećeni u lokalnoj školi.

Gradonačelnik Pits je rekao da je načinjena velika šteta i pozvao meštane da ostanu u svojim kućama ako mogu a one kojima je potrebna pomoć da pozovu i ona će im odmah biti upućena.

Nacionalna meteroološka služba izdala je više upozorenja za tornado u Tenesiju i navela da planira da nadzire oblast u saveznoj državi Kentaki gde je izgleda udario tornado.

Više od 80.000 domaćinstva ostalo je sinoć bez struje u Tenesiju.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

01:00

OD SUPERĆELIJSKE OLUJE MOŽE NASTATI TORNADO! Stručnjak: Na radaru smo uočili odraz luka, što signalizira IZRAZO JAK VETAR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track