RUSI PREGOVARAJU SA HAMASOM! Zatražili oslobađanje talaca DAN NAKON telefonskog razgovora Netanjahua i Putina
Foto: AP Gavriil Grigorov, EPA Ronen Zvulun Pool

akcija moskve

RUSI PREGOVARAJU SA HAMASOM! Zatražili oslobađanje talaca DAN NAKON telefonskog razgovora Netanjahua i Putina

Planeta -

Mihail Bogdanov, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova, u razgovoru s predstavnicima Hamasa tražio je oslobađanje talaca koje ta palestinska ekstremistička organizacija drži u Pojasu Gaze.

Bogdanov je razgovarao sa zamenikom predsednika Političkog biroa Hamasa Musom Abu Marzukom, generalnim sekretarom Palestinske demokratske unije Salehom Rafatom i visokim zvaničnikom Narodnog fronta za oslobođenje Palestine Maherom Taherom.

- Razmotren je niz pitanja u vezi s oštrom eskalacijom palestinsko-izraelskog sukoba, sa akcentom na novonastalu vojnu i humanitarnu situaciju u Pojasu Gaze - navodi Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, prenosi Tas.

Musa Abu Marzuk
Musa Abu Marzukfoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia, Shutterstock

U saopštenju stoji da je "ruska strana potvrdila principijelan stav o potrebi prekida neprijateljstava i hitnog rešavanja svih novonastalih humanitarnih problema, uključujući oslobađanje talaca".

Ruski predsednik Vladimir Putin je u nedelju razgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom koji je izrazio nezadovoljstvo "antiizraelskim stavovima" ambasadora Rusije u Ujedinjenim nacijama.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track