"POSTAVE MARIONETU, ISKORISTE JE I BACE U ĐUBRE": Maduro tvrdi da će Zelenski doživeti sudbinu venecuelanskog opozicionara
Foto: AP Efrem Lukatsky, EPA Rayner Pena R

PROZVAO AMERIKU

"POSTAVE MARIONETU, ISKORISTE JE I BACE U ĐUBRE": Maduro tvrdi da će Zelenski doživeti sudbinu venecuelanskog opozicionara

Planeta -

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro tvrdi da SAD koriste ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i da će ga kao nepotrebnu marionetu baciti u đubre.

- Nije prvi put da imperijalizam postavlja marionetu, koristi je i baca u đubre. Šalili smo se da je Zelenski – Huan Gvaido. Imperijalizam ga je zgrabio i bacio u đubre u Majamiju. Sada on kao smeće živi u Majamiju, ali sa milionima u džepu - rekao je Maduro, prenosi Sputnjik.

On je ocenio da će "biti još primera kao što je Gvaido koje će koristiti za provokacije i laži, kako bi podelili narod, zadojili ga mržnjom i doneli rat".

- Imperijalizam je kao đavo – ti mu služiš, a zatim te on ispljune. Izgleda da Zelenskog čeka isto: ako si jednom izneverio, oni će te baciti, kazniće te. To je sudbina onih koji prodaju dušu đavolu - naglasio je Maduro.

Venecuela, Nikolas Maduro
foto: EPA/Miguel Gutierrez

Sputnjik podseća da su u Venecueli u januaru 2019. godine počeli masovni protesti protiv Madura, nedugo nakon što je položio zakletvu. Lider opozicije Huan Gvaido proglasio se za privremenog predsednika na osnovu činjenice da je u trenutku "državnog prevrata" bio predsednik parlamenta.

Volodimir Zelenski
foto: EPA/PEPE TORRES

Neke evropske zemlje i SAD priznale su Gvaida za predsednika. Maduro je Gvaida nazvao "američkom marionetom".

Huan Gvaido
Huan Gvaidofoto: Profimedia

Sputnjik navodi da Rusija, Kina, Turska i druge države podržavaju legalno izabranog predsednika Madura.

(Kurir.rs/Sputnjik/Preneo: N.V.)

Bonus video:

04:16

ZELENSKI SIMBOL RATA U UKRAJINI, AKO GA SMENE DOĆI ĆE DO PRIMIRJA? Deđanski: Do PROLEĆA moguć KRAJ RATA, Evropa će plaćati CEH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja