"OTVORIO JE USTA AJKULI DA IZVADI NOGU" Mladić se snimao nakon napada predatora, mislio je da će umreti: Ovo je bio EPILOG SVEGA
Foto: @unlimited_ls

"OTVORIO JE USTA AJKULI DA IZVADI NOGU" Mladić se snimao nakon napada predatora, mislio je da će umreti: Ovo je bio EPILOG SVEGA

Planeta -

Dvadesetogodišnjaka iz italijanskog grada Parma napala je ajkula u Australiji, a on je sam snimio jezivu scenu kamerom.

Iz bolničke sobe u Brizbejnu, Mateo Marioti, kome je amputirana leva noga ispod kolena, zahvaljuje se prijateljima i svima koji su mu poslali poruku ohrabrenja sa drugog kraja sveta.

- Dajete mi snagu da prevaziđem ovaj strašni trenutak. Ponavljam: vi ste moji heroji - piše on na Instagramu.

Mateo je prilikom napada pokazao da ima dosta hrabrosti i hladnokrvnosti.

- U petak sam saznao da je moj deda Đovani umro. Morao sam da se opustim i mislio sam da se kupam nedaleko od obale. Uzeo sam malu kameru da snimim ribu, ali posle nekoliko koraka osetio sam užasan bol u stopalu - rekao je mladić

On je bio na plaži 1770, dobro poznatoj lokaciji u Kvinslendu, u vodi dubine jedan metar, rekao je njegov otac medijima.

- Nije video ajkulu da dolazi. Ona ga je tri puta napala s leđa. Za nekoliko sekundi već ga je odvukla u duboku vodu da ga rastrgne, kao što to rade sa plenom. Znam to jer sam ronio u raznim delovima sveta i našao se među ajkulama. Mateo je bio snažan, hladan i hrabar: rukama je otvorio usta ajkule da izvadi nogu - rekao je Mateov otac.

Upozoravamo, snimak je uznemirujuće sadržine, možete ga pogledati klikom OVDE.

Na društvenim mrežama se proširio snimak koji je sam Mateo snimio nakon što se oslobodio stiska ajkule.

Kako je rekao, želeo je da se oprosti od svojih bližnjih, i zato se snimao.

Na snimku se vidi kako voda postaje crvena zbog velike količine krvi, i čuju se krici upućeni Tomazu Agostiju, instruktoru ronjenja koji je ostao na plaži.

Tomazo je izvukao Matea na obalu, podvezao mu povređenu nogu da zaustavi krvarenje, pozvao pomoć nakon čega je Mateo prebačen u operacionu salu.

Mateo je otišao u Australiju 17. novembra prošle godine: radio je na farmi šećerne trske i lubenice da bi dobio boravišnu dozvolu. Nakon što je pohađao hotelijersku školu u Kastelnuovo Montiju, želeo je da se upiše na Univerzitet u Brizbejnu i postane morski biolog.

(Kurir.rs/Corriere Della Sera/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:12

Ajkula u Herceg Novom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja