MISTERIOZNA SMRT BOGATE NASLEDNICE: Telo izranjavljeno, pored bio OMAMLJENI SIN! Dinastija obeležena TRAGEDIJOM zbog opakog klana
Foto: Profimedia/Facebook/Casamemoria Vittimemafia

MISTERIOZNA SMRT BOGATE NASLEDNICE: Telo izranjavljeno, pored bio OMAMLJENI SIN! Dinastija obeležena TRAGEDIJOM zbog opakog klana

Planeta -

Fjorenca Ransilio (73) pronađena je mrtva danas sa povredama glave u svojoj vili u ulici Kroćefiso, u centru Milana.

Ona je bila ćerka Gervasa Rancilija, poznatog građevinskog investitora koji je gradio u Francuskoj i Italiji, i upravljala je nasleđenom imovinom.

Fiorenza Rancilio
foto: Profimedia

U stanu u kojem je Fjorenca Ransilio pronađena mrtva, nalazio se njen 35-godišnji sin Gvido Pocolini Gobi Ransilio.

Kako pišu italijanski mediji, on je bio omamljen zbog lekova koje je uzeo, i trenutno je osumnjičen za ubistvo svoje majke.

Mladić, švajcarski državljanin, hospitalizovan je u milanskoj poliklinici.

Žena koja je nastradala pod misterioznim okolnostima imala je tešku prošlost. Njen rođeni brat Augusto je otet pre 45 godina, najverovatnije od strane mafijaške grupe Ndrangete, i njegovo telo nikada nije pronađeno.

Fiorenza Rancilio
foto: Profimedia

Njegovu sudbinu je bar malo rasvetlio Saverio Morabito, ubica, trgovac drogom, pljačkaš i kidnaper, koji će se ispovediti zameniku tužioca Albertu Nobiliju i policajcu Karmineu Galu.

On je priznao da je bio pripadnik mafijaških "komandosa" koji su kidnapovali Ransilia, za šta je dobio nekoliko miliona lira.

Porodica Ransilio je bila na meti zbog svog bogatstva - gradili su čitave kvartove u Francuskoj, a započeli su i veliki posao izgradnje u Čezano Boskoneu, gradu koji je bio pod gvozdenom kontrolom klanova iz Aspromontea

Fiorenza Rancilio
foto: Profimedia

Mafijaši su oteli dvadesetšestogodišnjeg Augusta ispred gradilišta njegovog oca. On je kolima krenuo sa svojim osamdesetogodišnjim ocem, kada su ih opkolili otmičari.

Mladić u tom trenutku nije imao pištolj koji je uvek nosio, ali se suprotstavio otmičarima, koji su ga na kraju ipak savladali.

- Tuče, bori se, ali na kraju ga savladamo. Odneli smo ga u garažu u Čezano Boskoneo, i moj posao se tu završio - rekao je Morabito godinama kasnije.

Otmičari su pregovarali sa Gervasom, ocem otetog mladića, ali je on odmah prekinuo "pregovore".

- Nemamo ni centa, sav novac koji imamo smo dobili iz banaka - rekao je on mafijašima.

Mladić je ubijen najverovatnije prilikom pokušaja bekstva. Svaki pokušaj porodice Ransilio da povrati telo decenijama je bio bezuspešan.

(Kurir.rs/Ansa/La Repubblica)

Bonus video:

08:50

NOVA MISTERIJA UBISTVA VANJE! Novinar tvrdi: Policija krije snimke kamera, upućuju na tužioca KOME ISTIČE MANDAT ZA 15 DANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track