SIN RAMZANA KADIROVA PREBIO ČOVEKA U ZATVORU Čečenski vođa poručio: "Trebalo je da ga ubije"
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

ponosan otac

SIN RAMZANA KADIROVA PREBIO ČOVEKA U ZATVORU Čečenski vođa poručio: "Trebalo je da ga ubije"

Planeta -

Čečenski vođa Ramzan Kadirov izjavio je kako je njegov sin učinio pravu stvar pretukavši bespomoćnog čoveka u policijskom pritvoru, ali i da je trebalo da ide do kraja i da ga ubije. Putinov saveznik izneo je navedenu primedbu na današnjoj konferenciji za medije.

Priznao je da je i on sam bio iznenađen što njegov 16-godišnji sin Adam nije bio procesuiran za premlaćivanje. Kadirov je u septembru podelio video na kojem njegov tada 15-godišnji sin Adam napada čoveka optuženog za spaljivanje Kurana, hvaleći ga da se "ponašao kao pravi muškarac".

Adam Kadirov
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

"Bilo bi dobro da ga je ubio"

"Isprva sam mislio da će biti kažnjen", rekao je danas Kadirov istakavši da se plašio dugotrajne zatvorske kazne za svog sina. Onda je napomenuo kako uopšte nije bilo razloga da se kazni. Policija u Groznom, glavnom gradu Čečenije, zatvorila je slučaj protiv Adama Kadirova uz obrazloženje da je reč o maloletnoj osobi.

"Za što bi ga kaznili? Za batine? Bilo bi dobro da ga je ubio", poručio je Kadirov. Prebijanje je izazvalo osude širom sveta, a neki su pozvali na istragu kršenja ljudskih prava u Čečeniji.

Međutim, Adam je nakon toga velikodušno nagrađen nizom nagrada i dužnosti. Dobio je titulu Heroja Čečenske Republike, postao je šef obezbeđenja svog oca, a imenovan je i u streljački vod u sklopu ruskog ministarstva odbrane.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

02:48

ZBOG OVOGA ČEČENI CENE PUTINA Moskovski profesor OTKRIO šta im je ruski lider rekao OVAJ GEST RUSKOG PREDSEDNIKA SVI PAMTE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track