NEPROBOJNA LINIJA ODBRANE: Ruska vojska podigla hiljade kilometara minskih polja, uporišta i rovova
Foto: Printscreen/ Twitter

NEPROBOJNA LINIJA ODBRANE: Ruska vojska podigla hiljade kilometara minskih polja, uporišta i rovova

Planeta -

Po nalogu predsednika Rusije Vladimira Putina utvrđena je snažna linija odbrane, duga 7.000 kilometara, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na proširenoj sednici kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije.

„U cilju povećanja stabilnosti odbrane vojska je, po nalogu Vrhovnog komandanta, rešila opsežne zadatke podizanja utvrđenja duž linije odbrane“, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, duž cele linije fronta, duge preko 2.000 km, postavila je 7.000 km minskih polja, podignuto 1,5 miliona protivtenkovskih barijera Piramida, 2.000 km protivtenkovskih rovova, 12.000 armirano-betonskih konstrukcija, 3.000 uporišta uz vodu, 45.000 rovova i više od 150 hiljada skladišta za opremu.

Mine su postavljene na dubini od 600 metara, što je dva puta više od običnih standarda, dodao je Šojgu.

Ministar je za 2024. godinu kao zadatak postavio realizaciju aktivnosti borbene pripreme, uzimajući u obzir pretnju od širenja NATO na istok.

On je takođe naložio da se pripreme i izvedu strateškekomandno-štabne vežbe „Okean-2024“.

„Ruski vojni kontigenti treba da obezbede očuvanje mira i stabilnosti u Siriji i Karabahu u promenjenim okolnostima“, rekao je Šojgu, navodeći prioritetne zadatke za 2024. godinu.

Još je dodao da su Oružane snage generalno ispunile sve zadatke za 2023. godinu, kao i da je obezbeđen predviđeni nivo održavanja odbrambene sposobnosti zemlje.

Kurir.rs/Sputnjik

Bonus video:

01:42

EVO ZA ČIME RUSIJA KASKA U RATU! Stručnjaci analiziraju Putinovo obraćanje javnosti: Za sve imaju svoju proizvodnju, OSIM OVOGA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track