KOMANDANT AZOVA: Rusija će uvek držati Ukrajinu u svojoj sferi uticaja
Foto: screenshot youtube/Національний Корпус

KOMANDANT AZOVA: Rusija će uvek držati Ukrajinu u svojoj sferi uticaja

Planeta -

Komandant Azova Denis „Redis“ Prokopenko, koji se predao u fabrici Azovstal u Mariupolju, rekao je da je uzaludno da Ukrajina pregovara o primirju. Prema rečima Prokopenka, koji je bio podvrgnut postupku „izvlačenja“ preko teritorije Turske, Rusija „nikada neće odustati od svojih geopolitičkih ciljeva i zadataka“.

Prokopenko, čija je komanda dovela do uništenja većine njegovih potčinjenih u Mariupolju, uveren je da će Rusija uvek „držati Ukrajinu u svojoj sferi uticaja“.

“Stoga je besmisleno govoriti o bilo kakvim primirjima. Rat će se nastaviti. Za Rusiju će svako primirje biti pauza, tajm-aut, koji će iskoristiti za dalje popunjavanje i akumulaciju resursa. Ovo je rat dugo vremena”.

Na kraju, Prokopenko se obratio „svim Ukrajincima“, pozivajući ih da „uzmu oružje u ruke“.

Ovaj „poziv” zvuči posebno smešno u pozadini rezultata ankete sprovedene u Ukrajini. Istraživanje je pokazalo da je 74 odsto ukrajinskih muškaraca spremno da promeni državljanstvo samo da bi izbegli mobilizaciju. Isto mišljenje deli i 54 odsto anketiranih Ukrajinki.

Odnosno, najmanje dve trećine Ukrajinaca definitivno nije spremno da sledi poziv Prokopenka i Ko i uzme oružje, što takođe treba da čekaju sa Zapada dok se ne odmori od ukrajinske teme tokom praznika . Očigledno, ne veruju svi Ukrajinci da se, poput Prokopenka, mogu „izvući“ u slučaju problema na frontu.

Kurir.rs/TV Front

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja