TELO DEVOJKE ISKOPANO U NAPUŠTENOJ KUĆI Istina koja je potom otkrivena užasnula je sve: Horor je počeo sa jednom slikom na mrežama
Foto: Printscreen

TELO DEVOJKE ISKOPANO U NAPUŠTENOJ KUĆI Istina koja je potom otkrivena užasnula je sve: Horor je počeo sa jednom slikom na mrežama

Planeta -

Roditelji i ujak 18-godišnje Pakistanke osuđeni su za njeno ubistvo u Italiji koje su počinili nakon što je odbila zahteve svoje porodice da se uda za rođaka u njihovoj domovini.

Telo Saman Abas iskopano je u novembru 2022. u napuštenoj seoskoj kući u blizini polja gde je njen otac radio u severnoj Italiji, godinu i po dana nakon što je poslednji put viđena živa na snimku nadzora kako šeta u blizini sa svojim roditeljima. Italijanski tužioci su tvrdili da ju je ubila njena porodica 1. maja 2021.

Nekoliko dana kasnije, njeni roditelji su odleteli iz Milana u Pakistan.

Roditelji Šabar Abas i Nazija Šahin osuđeni su u utorak na doživotnu kaznu zatvora, dok je njenom ujaku, Dancu Hasnainu, sud izrekao kaznu od 14 godina zatvora. Dvojica rođaka su proglašena nevinim i pušteni su iz zatvora.

Šabar Abas, koji je izručen iz Pakistana u avgustu, tvrdio je da je nevin tokom izjava pred sudom pre veća, kada je bio u suzama. Njegovoj ženi je suđeno u odsustvu i veruje se da je u Pakistanu.

Saman Abbas
foto: AP Luca Bruno

Suđenje je bilo najupečatljivije od nekoliko krivičnih istraga u Italiji poslednjih godina koje se bave ubistvom ili maltretiranjem imigrantkinja ili devojaka koje su se pobunile protiv insistiranja njihove porodice da se udaju za nekoga koga su izabrali.

Obdukcija je pokazala da je mlada žena imala slomljenu vratnu kost, verovatno uzrokovanu davljenjem. Emigrirala je kao tinejdžerka iz Pakistana u grad na farmi Novelaru, u severnom italijanskom regionu Emilija-Romanja.

U Italiji je prestala da nosi maramu i počela je da izlazi sa mladićem po svom izboru. U jednoj objavi na društvenim mrežama, ona i njen pakistanski dečko prikazani su kako se ljube na ulici u regionalnoj prestonici Bolonji.

Prema italijanskim istražiteljima, taj poljubac je razbesneo njene roditelje, koji su želeli da se ona uda za rođaka u Pakistanu.

Abas je navodno rekla svom dečku da se plaši za svoj život, zbog odbijanja da se uda za starijeg muškarca u svojoj domovini.

Kurir.rs/Guardian/M.M.C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track