MUŠKARAC OPTUŽEN ZA SILOVANJE PRONAĐEN U JEZERU! MISTERIJA RAZREŠENA POSLE 25 GODINA: Nađen na dnu umotan DIZALICOM u teške lance!
Foto: FBI – FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION

SUMORAN KRAJ

MUŠKARAC OPTUŽEN ZA SILOVANJE PRONAĐEN U JEZERU! MISTERIJA RAZREŠENA POSLE 25 GODINA: Nađen na dnu umotan DIZALICOM u teške lance!

Planeta -


Bio je na listi najtraženijih begunaca.

Čovek čije su ostatke ribari pronašli duboko u jezeru Kentakija 1999. godine identifikovan je kao Rodžer Dejl Parham!

Reč o muškarcu za kojim je FBI tragao, saopštila je državna policija Kentakija, piše CNN. U to vreme se verovalo da je Rodžer u bekstvu zbog optužbe za silovanje maloletnice. Bio je na listi najtraženijih begunaca.

Rodžer, koji bi danas imao 77 godina, uhapšen je u novembru 1998. u vezi sa navodnim silovanjem i pušten uz kauciju od strane suda u Arkanzasu, navodi FBI. Kada se nije pojavio na sudu, suočio se sa nizom pravnih posledica u narednih nekoliko meseci jer je naizgled ostao u bekstvu, saopštio je FBI.

Njegova kaucija je opozvana i njemu je izdat nalog za hapšenje u junu 1999. godine. U to vreme se smatralo da je pobegao iz Arkanzasa, a FBI je sumnjao da je možda krenuo u Meksiko. Njegovi posmrtni ostaci, godinama neidentifikovani, pronađeni su u maju 1999. godine u jezeru Barkli, navodi su policije države Kentaki.

"Osoba umotana u teške lance za gume i sa prikačenom hidrauličnom dizalicom pronađena je u jezeru", navodi se u saopštenju državne policije.

Policija, SAD, američka policija
foto: Screenshot

Uzrok smrti nije utvrđen. Njegovo telo je 2016. ekshumirano "u nadi da će dalji pregledi pomoći u identifikaciji", navodi se u saopštenju policije države Kentaki.

Vlasti nisu uspele da identifikuju ostatke nakon njihovog otkrića 1999. godine sa "tradicionalnim istražnim tehnikama", ali su nisu imali sreće čak i nakon ekshumacije 2016, uprkos upotrebi naprednih tehnika kao što su DNK tehnologija, stomatološki pregledi, forenzička patologija i druga napredna forenzička ispitivanja , navodi se u saopštenju.

Ranije ove godine, istražitelji su sarađivali sa forenzičkim stručnjacima, što ih je dovelo do Rodžerovog rođaka - što im je pomoglo da ga identifikuju.

(Kurir.rs / Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track