AMERIKA ZADRŽALA DAH I ČEKA OLUJU: Tramp pre duela s Bajdenom mora da pobedi SUD! "Četvrtina birača ne želi ni jednog ni drugog"
Foto: Stefani Reynolds / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Kurir Televizija

kurir tv

AMERIKA ZADRŽALA DAH I ČEKA OLUJU: Tramp pre duela s Bajdenom mora da pobedi SUD! "Četvrtina birača ne želi ni jednog ni drugog"

Planeta -

Dejan Jelača, glumac iz Njujorka uključio se u jutarnji program Kurir televizije, prenevši aktuelna politčka dešavanja u Americi gledaocima "Redakcije".

"Predizborne kampanje su u toku gde se veoma pažljivo iznose određene poruke biračima", započeo je Jelača.

Donald Tramp
foto: AP/Lynne Sladky, Shutterstock

Interesantnim je nazvao to što pojedini mediji u Srbiji, analitičari, kako mu se čini, pokušavaju da ubede javnost ne samo u Srbiji, već i ruski mediji govore o tome i pokušavaju ubediti da će dolazak Donalda Trampa potpuno promeniti svet, doneti blagostanje i mir...

On je upozorio da je ono što se dešava na ternu apsolutno drugačije.

- Da li iko zaista veruje da će se, kako je Donald Tramp rekao, za 24 sata završiti rat u Ukrajini, poboljšati odnosi između Kine i Tajvana, ili rešiti sukobi na Bliskom istoku? To su tvrdnje koje nemaju osnova, da ne kažem smešne.

Džo Bajden, Džozef Bajden
foto: AP Evan Vucci

Raspoloženje javnosti u Americi je trenutno vrlo važno. Sa jedne strane, tu je Donald Trump, a sa druge, predsednik Bajdena, čija je podrška i popularnost vrtoglavo pala poslednjih meseci.

- Prema poslednjim anketama, beleži najnižu popularnost od početka njegovog mandata.

Sa druge strane, Donald Trump trenutno nema značajnu podršku u američkom javnom mnjenju. Ankete to pokazuju. Čak 25% ispitanih Amerikanaca trenutno ne želi ni Bajdena ni Trampa na čelu države - istakao je, pa nastavio:

Očigledna poruka upućena Trampu je da je 2020. izgubio izbore od Bajdena, koji je dobio preko 7 miliona glasova više od njega. Na međuizborima 2022., kandidati koje je podržavao su izgubili. Republikanci su izgubili u Pensilvaniji i Arizoni, tradicionalno republikanskim državama koje nisu bile pod vlašću demokrata preko 30 godina, što se može zahvaliti Donaldu Trumpu - istakao je.

00:56

OVI IZBORI ĆE BITI NAJNEIZVESNIJI U ISTORIJI AMERIČKIH PREDSEDNIČKIH IZBORA Jelača: Amerikanci nisu ni za JEDNO ni za DRUGOG!

Skrenuo je pažnju na podršku američkog naroda koju trenutno Donald Trump ima, ali kako kaže veruje da je prevelika euforija i radost zbog njegovog povratka na čelo države neosnovana, zatim upitao:

Da li neko zaista veruje da će američki establišment dozvoliti da se Donald Trump vrati na vlast?

- Ovo je ključno pitanje, i čini mi se da se tu završava. Ja lično sumnjam u to. Bio sam jedan od prvih koji je 2020. rekao da će Trump izgubiti izbore. Sada vam garantujem da vidim kako američko javno mnjenje razmišlja, posebno o poslednjim izborima pre mesec dana, gde je 90% Trampovih kandidata izgubilo - rekao je.

Dejan Jelača
foto: Kurir televizija

Prema njegovim rečima, jasno je kako američki narod razmišlja.

- Ovi izbori će biti najneizvesniji do sada u istoriji američkih predsedničkih izbora. Videćemo kako će se sve odvijati, a mnogo će zavisiti od sudskih procesa koji su u toku - protiv Bajdenovog sina i dva velika sudska spora protiv Donalda Trampa vezana za predsedničke izbore 2020. To će uticati na konačan ishod predsedničkih izbora - podsetio je.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

06:59

ŠAPIĆ NA KURIR TV: Novih 510 parking mnogo će promeniti situaciju u blokovima, sad je prosek dva automobila po porodici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track