STUDENT IZ PRAGA OBJAVIO UŽASAVAJUĆU SLIKU IZ ŠKOLE Ubica pokušao da upadne u učionicu - "zabarikadiran sam, molim se da preživim"
Foto: AP Petr David Josek, Printscreen

STUDENT IZ PRAGA OBJAVIO UŽASAVAJUĆU SLIKU IZ ŠKOLE Ubica pokušao da upadne u učionicu - "zabarikadiran sam, molim se da preživim"

Planeta -

Na Filozofskom fakultetu u samom središtu Praga danas popodne dogodila se masovna pucnjava, u kojoj je, nažalost, ubijen veći broj ljudi, a mnogi su ranjeni, potvrdila je češka policija. Prema poslednjim podacima, ukupno je 11 mrtvih i 24 povređenih.

- Napadač je eliminisan.Cela zgrada je trenutno pod merama evakuacije i imamo nekoliko mrtvih te na desetine ranjenih - objavila je češka policija na X-u.

- Poslali smo sve raspoložive snage nakon dojave o pucnjavi. Nažalost, veliki je broj žrtava - rekli su iz policije.

Društvene mreže su preplavljene dramatičnim snimcima ljudi koji trče preko Karlovog mosta i pod pratnjom policije beže što dalje od fakulteta.

U međuvremenu, izašla je i slika napadača koji u rukama drži predmet koji nalikuje na jurišnu pušku u stilu notorne američke AR-15, koju koristi većina napadača u masovnim pucnjavama u SAD-u.

Jedan od studenata Jakob Weizman na X-u je objavio fotografiju zabarikadiranih vrata učionice i napisao: "Trenutno sam zabarikadiran u svojoj učionici u Pragu"

"Napadač je mrtav, ali čekamo da nas evakuišu Molimo se da izađemo odavde živi. Zaključali smo vrata pre nego što ih je napadač pokušao otvoriti. J... pakao."

Kurir.rs/jutarnji.hr

Bonus video:

01:26

KLAĐENJE NA SLEDEĆI MASAKR NIJE KRIVIČNO DELO?! Advokat Roskić: Gde su škola i roditelji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja