"NI VATROGASCI NISU MOGLI DA SE POPNU" Bilans zastrašujućeg požara u Albaniji - 39 osoba u bolnici (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

"NI VATROGASCI NISU MOGLI DA SE POPNU" Bilans zastrašujućeg požara u Albaniji - 39 osoba u bolnici (VIDEO)

Planeta -

Veliki požar izbio je u albanskom gradu Ljušnje, gde su se vatrogasci više od pet sati borili sa vatrenom stihijom, kada su je stavili pod kontrolu, ali se ona ponovo razbuktala, te su nastavili borbu...

Srećom, u požaru niko nije nastradao.

U bolnicu je prebačeno 39 građana i trojica vatrogasaca.

Požar je izbio u tržnom centru iznad koga se nalazi zgrada od 12 spratova. Prve informacije bile su da je oko 40 ljudi zarobljeno u zgradi.

Požar je izbio oko 14.40 časova, ali kada se pet časova kasnije činilo da je situacija stavljena pod kontrolu, plamen se ponovo aktivirao na poslednjem spratu 12-spratnice.

Jedan od stanara te zgrade rekao je da je bio na poslu kada je izbio požar, a obavestila ga je supruga. Rekao je da su mu u stanu bili dvoje dece i svekar, ali da nije mogao da dođe do njih zbog dima.

On je dodao da je, čim se situacija smirila, uz pomoć policije i vatrogasaca uspeo da izvuče članove porodice.

"Bio sam na poslu, zvala me žena, otišao sam s posla i stigao, sve je bilo zadimljeno. Nije bilo moguće da se popnemo gore, nisu mogli ni vatrogasci. Čim se situacija smirila, izašli smo zajedno sa policijom i vatrogascima i izveli decu. Bilo je strašno, cela Lušnja je bila pod dimom", rekao je on.

Kako je saopštila policija, u bolnicu je, van životne opasnosti, upućeno 39 građana i trojica vatrogasaca.

"Specijalna istražna grupa pod rukovodstvom Tužilaštva nastavlja rad na rasvetljavanju okolnosti događaja i utvrđivanju uzroka požara", navodi se, između ostalog, u saopštenju Policijske uprave Lušnje.

(Kurir.rs/Telegraf/gazetashqiptare)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track