SITUACIJA IZMAKLA KONTROLI, STIŽE VOJSKA! I dalje gori soliter u Albaniji, žarište dostiglo VELIKE RAZMERE - Evakuisani stanari
Foto: Facebook/JOQ Albania

SITUACIJA IZMAKLA KONTROLI, STIŽE VOJSKA! I dalje gori soliter u Albaniji, žarište dostiglo VELIKE RAZMERE - Evakuisani stanari

Planeta -

Nakon ponovnog aktiviranja požara u zgradi od 12 spratova u albanskom gradu Ljušnje, situacija je ponovo postala teška i plamen je izmakao kontroli, pa je vatrogascima morala u pomoć da priskoči i vojska.

Saopšteno je da je reaktivirano žarište dostiglo velike razmere. Plamen je već zahvatio dva sprata zgrade, preciznije treći i četvrti.

Takođe se navodi da su stanari zgrada u blizini zgrade zahvaćene plamenom evakuisani, i da je plamen potpuno uništio četvrti sprat tržnog centra, gde se nalazilo nekoliko firmi.

Podsetimo, požar je izbio na trećem spratu ove zgrade, gde se nalazi tržni centar "Metropol", a potom se plamen proširio na zgradu.

Od 4. do 12. sprata nalaze se stambeni prostori, odakle su evakuisani svi stanovnici.

U međuvremenu, kako je objavila policija, nakon ranije normalizacije situacije, saopšteno je da se u bolnici nalazi 39 građana, kao i još trojica vatrogasaca.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track