TRAMP BESAN KAO RIS: "Neka Bajden trune u paklu, srećan Božić!"
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

BIZARNA čestitka

TRAMP BESAN KAO RIS: "Neka Bajden trune u paklu, srećan Božić!"

Planeta -

Većina svetskih političkih, duhovnih i nacionalnih vođa obeležilo je juče Božić. Skoro svi su pozivali na mir ili su naglašavali vrline porodice i zajedništva, ali to nije stil Donalda Trampa, kako je preneo CNN.

Bivši predsednik izazvao je na Badnje veče i Božić na svojoj društvenoj mreži Truth Social bujicu besa i gorčine, uglavnom zbog svojih pravnih nevolja, pokazujući tima kako će lične opsesije prenositi na naciju u ključnoj izbornoj godini 2024.

Besneo na Bajdena i posebnog tužioca

Tramp je besneo na predsednika Džoa Bajdena i posebnog tužioca Džeka Smita, iznoseći brojne i lažne tvrdnje da su njegovi pokušaji da ostane na vlasti nakon gubitka izbora 2020. predstavljali vitalnu odbranu američke demokratije i stoga su bili potpuno legalni.

U uvredljivim objavama pisanim velikim slovima, Tramp je pojačao svoju ekstremnu retoriku o imigraciji koja je već izazvala upoređivanje s nacističkom retorikom.

Trampove objave pokazuju da su njegove laži o izbornoj prevari okosnica njegovog političkog projekta

Samo tri nedelje pre početka glasanja u trci za nominaciju republikanaca za predsedničke izbore Tramp je favorit. Njegove objave pokazuju da su njegove lažne tvrdnje o izbornoj prevari pre tri godine još uvek okosnica njegova političkog projekta.

Donald Tramp
foto: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

A njegove tirade, u vreme kada su se Amerikanci koji slave Božić okupljali s najdražima i tražili trenutak mira, nagoveštavaju besno stanje duha i potpuno poricanje, piše CNN i dodaje da će to verojatno pobuditi nove brige o njegovom temperamentu i podobnosti da ponovno služi kao vrhovni zapovednik i mračni su predznak šta bi još jedan Trampov mandat mogao da donese.

Tramp se oglasio na Badnji dan: "Progone me nasilni čudaci Džoa Bajdena"

"Špijunirali su moju kampanju, lagali Kongresu, izigrali zakon FISA, namestili predsedničke izbore, omogućili su milionima ljudi, mnogima iz zatvora i mentalnih institucija, da preplave našu zemlju, zaribali u Afganistanu, a nasilnici i čudaci Džoa Bajdena, poput poludelog Džeka Smita, progone me na dosad neviđeni način. To se zove mešanje u izbore. Srećan Božić!"

"Neka trunu u paklu, srećan Božić!"

Njegovo raspoloženje jedva je bilo drukčije na Božić kad je optužio Bajdena da orkestrira mešanje u izbore smerajući na 91 kazneno delo i četiri suđenja koja čekaju bivšeg američkog predsednika.

U jednoj od svojih najbizarnijih objava poželeo je srećan Božić "svetskim vođama, i dobrim i lošim, ali niko od njih nije tako zao i ‘bolestan’ kao nasilnici koje imamo u našoj zemlji."

U poslednjem napadu na Bajdena i Smita, Tramp je napisao: "NEKA TRUNU U PAKLU. JOŠ JEDNOM SREĆAN BOŽIĆ!".

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:01

TRAMP JE OSVEDOČENI MRZITELJ MUSLIMANA M. Kostić: Obe strane polažu prava na božju pomoć U RATU, a od OVOGA NAJVIŠE STRAHUJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track