STRAVIČAN ZLOČIN U MOSKVI Ilegalni migrant priznao da je ubio dve prostitutke
Foto: Shutterstock

užas u rusiji

STRAVIČAN ZLOČIN U MOSKVI Ilegalni migrant priznao da je ubio dve prostitutke

Planeta -

Ilegalni migrant je priznao da je brutalno izbo nožem dve prostitutke u Moskvi u roku od nekoliko dana, javljaju lokalni mediji. Navodi se da je 37-godišnji Uzbekistanac ubio još dve prostitutke pre više od jedne decenije.

Moskovsko tužilaštvo potvrdilo je u nedelju da istražuje nedavno ubistvo dve žene, ne dajući mnogo detalja o žrtvama ili osumnjičenom. U njemu se navodi da je muškarac naneo nekoliko rana nožem 25-godišnjoj ženi tokom svađe u jednoj rezidenciji na zapadu Moskve.

Tokom ispitivanja, muškarac je priznao da je ranije počinio još jedno ubistvo u istočnom delu prestonice, gde je i druga žrtva zadobila nekoliko povreda nožem, uključujući jednu u vrat, rekli su zvaničnici.

Telegram kanal Shot identifikovao je osumnjičenog kao Alekseja Varakina iz Taškenta u Uzbekistanu, dodajući da je njegova prva žrtva bila 40-godišnja prostitutka. U njemu se navodi da je ubica rekao da je žena "uzela drogu i odbila da ima odnose sa njim, pa joj je odsekao glavu i pobegao".

Nekoliko ruskih Telegram kanala izvestilo je da je čovek ubrzo nakon prvog ubistva posetio drugu prostitutku, iako su oni dali različite prikaze onoga što se kasnije dogodilo.

Prema Šotu, Varakin je želeo da se "oraspoloži" nakon prvog ubistva, ali nije uspeo da nastupi u krevetu, što je izazvalo podsmevanje od strane prostitutke. Potom je navodno zgrabio nož i napao ženu, koja se žestoko branila, nakratko otrgnuvši oružje i ranivši napadača u lice. Ona je navodno podigla i uzbunu, ali je policija stigla kada je bilo prekasno.

Telegram kanal 112 tvrdi da je razlog tuče spor oko cene, dok drugi izvor navodi da je prostitutka jednostavno odbila da provede noć sa napadačem.

I lokalni mediji i Tužilaštvo objavili su fotografije sa krvavih mesta ubistva.

Za navodnog krivca se navodi da je nezaposlen. Prema Šotu, optužen je za dvostruko ubistvo u Sankt Petersburgu 2010. godine, kada je navodno ubio dve prostitutke nakon što je provalio u njihov stan da bi ukrao njihove stvari. Nakon toga je nevoljno prebačen na psihijatrijsko odeljenje, odakle je pušten ove godine. Nije imao registraciju u Rusiji, preneo je Šot.

(Kurir.rs/RT/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track