DOKUMENT IZ KOLUMBIJE ŠOKIRAO ITALIJU: Biznismen osporova Berluskonijev testament TRAŽI MILIJARDE OD NASLEDNIKA
Foto: EPA/Fabio Frustaci

novi detalji

DOKUMENT IZ KOLUMBIJE ŠOKIRAO ITALIJU: Biznismen osporova Berluskonijev testament TRAŽI MILIJARDE OD NASLEDNIKA

Planeta -

Marta Fašina, dugogodišnja partnerka Silvija Berluskonija, saslušana je kao svedok u slučaju navodnog kolumbijskog testamenta pokojnog italijanskog premijera.

Marko Di Nuncio, biznismen italijanskog porekla iz Kolumbije, podsetimo, septembra prošle godine položio je navodnu oporuku Berluskonija, ali sada se nalazi pod istragom zbog krivotvorenja testamenta i pokušaja prevare odnosno pokušaja iznude novca od dece preminulog milijardera.

Biznismen tvrdi da mu je Berluskoni 21. septembra 2021. godine u kolumbijskom gradu Kartaheni pred notarom darovao 26 miliona evra, jahtu, vile na Antilima, ali i dva odsto kompanije Fininvest.

Italijanska ambasada, međutim, navodi da Berluskoni tog dana nije bio u Kolumbiji dok Di Nuncio tvrdi da ima dokaze - dve fakture koje navodno potvrđuju da je milijarder tog dana kupio sliku i smaragd i negativan rezultat molekularnog brisa.

Tužilac je pitao Fašinu da li se seća gde je Berluskoni bio tog dana i da li bivši premijer ikada bio u Kolumbiji. Fašina je prema navodima italijanskih medija donela kopiju dnevnika u kome su zabeležene Berluskonijeve obaveze za taj dan i sključila tu mogućnost.

Partnerstvo dva biznismena inače datira iz devedesetih godina.

Sporni testament je neholografski dokument na jednoj stranici sa Berluskonijevim potpisom na dnu, a overen je 21. septembra 2021. godine u prisustvu dva svedoka u kancelariji javnog beležnika u Kartaheni.

Advokat kolumbijskog biznismena Erik Grimaldi formalno je upozorio nakon Berluskonijeve smrti petoro njegove dece i zatražio hitan ulazak u posed.

Suđenje se nastavlja.

(Kurir.rs/Funpage/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:37

DA LI ZNATE SA KOLIKO GODINA MOŽETE NAPISATI TESTAMENT? Advokat otkrio sve što treba da znate: Zbog ovoga može biti RUŠLJIV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track