UGINULA NAJSTARIJA KOKOŠKA NA SVETU: Malena ptica bila popularna širom planete VLASNICA NE MOŽE DA DOĐE SEBI OD TUGE (VIDEO)
Foto: YouTube/ WILX Studio 10

tuga

UGINULA NAJSTARIJA KOKOŠKA NA SVETU: Malena ptica bila popularna širom planete VLASNICA NE MOŽE DA DOĐE SEBI OD TUGE (VIDEO)

Planeta -

Zvanično najstarija kokoška na svetu uginula je na Božić u Čelziju u Mičigenu.

Kikiriki, koju je Ginisova knjiga rekorda proglasila za najstariju živu kokošku na svetu, uginula je u naručju svoje vlasnice Marsi Parker Darvin.

- Za mene je Kikiriki bila bliski član porodice i vrlo sam tužna. Zbližili smo se pre 21 i po godinu kad sam morala da razbijem ljusku da je izvadim iz jajeta. Shvatam da je imala fenomenalno dug život za kokošku, ali mi je ipak slomljeno srce - napisala je Darvin na društvenim mrežama.

Kikiriki je proteklih godinu i po dana nosila titulu najstarije kokoške na svetu.

- Bila je neverovatna mala ptica - navodi Darvin.

Kikiriki je poreklom belgijska bantam kokoška.

- Nije uspela da se oslobodi ljušture kao pile, ali vlasnica Marsi Darvin čula je kako pijuče i uspela je da je spasi. Marsi ju je potom odgajila u kući nakon što ju je majka odbila - navela je Ginisova knjiga rekorda.

Кikiriki je postala toliko popularna poslednjih meseci da Darvin kaže da je morala da počne da odbija zahteve međunarodnih filmskih ekipa i obožavatelja koji su želeli da vide čuvenu kokošku.

Кonkretan uzrok smrti nije poznat, ali Darvin smatra da je Kikiriki klonula od tuge nakon što su nedavno uginuli njena ćerke i partner. Dodala je da je vremešna kokoška postajala sve slabija i da je odbijala da jede svoju omiljenu hranu (jaje mešano sa jogurtom) kako se Božić približavao.

- Provela sam noć držeći Kikiriki. Na Badnje veče, iscrpljena, odnela sam je u krevet sa sobom umotanu u meko ćebe i držala je blizu svojih grudi. Mogla sam da osetim njenu glavicu kako mi leži na ramenu kao što je to činila godinama, a oko 5 ujutro njen vrat se opustio i znala sam da je uginula mirno u snu. To je bio njen poslednji poklon za mene - navodi vlasnica.

Kikiriki, međutim, nije bila najstarija zabeležena kokoška.

Tu titulu prema podacima iz Ginisove knjige rekorda nosi kokoška po imenu Mafi koja je imala 23 godine i 152 dana kada je umrla 2012. godine.

Uobičajeno hranjenje pilića dobilo je šokantan obrt kad se

Domićica sa Floride, podsetimo, nedavno je zabeležila nestvarnu scenu ispred svoje kuće u Tampi kad se jato kokošaka iznenada "zaledilo" na skoro dva minuta.

(Kurir.rs/Miami Herald/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track