RUSI JURIŠAJU KA VAŽNOM GRADU: Za 24 sata dupliran broj napada na protivničke položaje UKRAJINSKI KOMANDANT UPOZORAVA
Foto: Stanislav Krasilnikov / Sputnik / Profimedia, screenshot

krvave borbe

RUSI JURIŠAJU KA VAŽNOM GRADU: Za 24 sata dupliran broj napada na protivničke položaje UKRAJINSKI KOMANDANT UPOZORAVA

Planeta -

Komandant Oružanih snaga Ukrajine na jugoistočnom pravcu fronta Aleksandar Tarnavski navodi da je ruska vojska naglo pojačala napade na tom delu fronta!

- Napadi ruskih okupatora skoro duplo su povećani u prethodna 24 sata uključujući vazdušne napade i granatiranje naših položaja - upozorava komandat oružane grupe Tavrija na svom kanalu na Telegramu.

Tarnavski navodi i da se najžešće borbe vode oko Avdijivke i kod Marjinke.

Ruski vojni blogeri takođe navode da se vode teške borbe.

- Naša avijacija i artiljerija aktivno rade. Južno od Marjinke glavni napori ruske armije koncentrisani su kod Novomihajlovke. Nema značajnijih promena na liniji fronta. Na Avdijevskom pravcu vode se krvave borbe. Aktivne oblasti fronta su u blizini Stepoveja, fabrike koksa, Opitnija i Nevelskoja - navodi vojni bloger Ribar.

Ruske snage navodno napreduju i ka Časiv Jaru.

- Inicijativa je u rukama naših trupa! Oružane snage Rusije sprovode ofanzivu na Bogdanovku i Hromovoj. Na jugu, kod Kurdjumovke, prijavljeno je da je zauzeto nekoliko neprijateljskih položaja - navodi Ribar.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Strana/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:43

KINA NEĆE DOZVOLITI DA RUSIJA PADNE, A RAZLOG JE JASAN! Analitičar: Novo žarište izbiće IZNENADA na mestu koje NIKO NE SPOMINJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track