"PUTIN JE DEKICA ČIJA NAS SMRT NE BI IZNENADILA" Analitičar predviđa kako bi ovo uticalo na tok RATA U UKRAJINI i sudbinu Rusije
Foto: AP Mikhail Klimentyev

kurir tv

"PUTIN JE DEKICA ČIJA NAS SMRT NE BI IZNENADILA" Analitičar predviđa kako bi ovo uticalo na tok RATA U UKRAJINI i sudbinu Rusije

Planeta -

Šta nas čeka u novoj 2024. godini. Analitičari je već zovu super izbornom godinom u kojoj će umnogome na svet uticati izbori u najvećoj ekonomiji sveta, Sjedinjenim američkim državama. Pretprošlu 2022. godinu završili smo buktećim ratom u Ukrajini, a i kraj 2023. godine nije bio ništa optimističniji jer se ovom pridružio još jedan veliki sukob Izraela i Palestine. Čeka li nas smirivanje tenzija ili rat većih, svetskih razmera, naročito ako se prisetimo izjave pape Franje pre 9 godina kada je rekao da mi nismo ni svesni da smo ušli u 3. svetski rat samo zato što se u svetu vodi na desetine manjih ratova.

Emil Zoronjić
foto: Kurir TV

O ovome su voditelji Pulsa Srbije razgovarali sa Emilom Zoronjićem, predsednikom upravnog odbora Omladinske mreže Srbije, koji je govorio i o hipotezi da Putina nema i kako bi to uticalo na ishod rata u Ukrajini.

- To je još jedan dekica, poput Bajdena i Trampa, čija smrt zapravo ne bi iznenadila u nekoj budućnosti. I za Rusiju to ne bi bilo pogubno. Oni bi imali jedan turbulentan period, ali ne bi to uticalo na sam sukob u Ukrajini iz više razloga. Prvo, on ima stabilnu većinu, on je čovek koji predstavlja sistem, jednostavno, on je slika sistema koja se je gradila 20, možemo reći i 30 godina, ali ja verujem da on ima spremnog naslednika u samoj Rusiji, da zapravo postoje ličnosti koje njega mogu da naslede - smatra Zoronjić.

01:41

PUTIN JE DEKICA ČIJA NAS SMRT NE BI IZNENADILA Analitičar predviđa kako bi ovo uticalo na tok RATA U UKRAJINI i sudbinu Rusije

Kaže da Rusija ne bi bila ista bez Putina, ali da bi se ta slika uspostavila posle nekoliko godina.

- On jeste neko ko se pojavljuje u javnosti i neko ko je suštinski najvažniji nama svima koji gledamo. I onda će se novi lider, kroz nekoliko godina, on možda neće imati taj autoritet pred svetom, ali svakako će održati taj sistem. Sistem neće propasti, a lider će ostati isti i on će svakako biti deo te ruske duboke države - dodao je Zoronjić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:37

OVO SU TEŠKE REČI, A OČIGLEDNO JE DA PUTIN DRŽI DATU REČ Anlitičari o pretnji Nemačke da ŠALJE TRUPE: Poljska će SLEDITI PRIMER

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track