ŠOK SNIMAK PLIVANJA ZA ČASNI KRST U GRČKOJ Nadmašili i Bugare, sve će vam biti jasno kada vidite poprište borbe za svetinju VIDEO
Foto: Printscreen/Instagram/grckainfo

ŠOK SNIMAK PLIVANJA ZA ČASNI KRST U GRČKOJ Nadmašili i Bugare, sve će vam biti jasno kada vidite poprište borbe za svetinju VIDEO

Planeta -

Veliki praznik Bogojavljenje proslavljen je juče u Grčkoj. Lepo vreme išlo je na ruku održavanju tradicionalnog plivanja za časni krst, ali su neki od plivača, sudeći po snimcima koji su osvanuli na mrežama, izabrali pomalo neobičan ambijent.

Kako se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama, plivač je za časni krst zaronio, ni manje ni više, nego u fontanu!

Sveštenik je prvo u vodu ubacio krst, a onda je muškarac lagano ušao u fontanu, otplivao je jedan krug i izašao sa krstom. Na kraju, pop ga je blagoslovio, dok su okupljeni snimali i sve nagradili aplauzom.

- Iz aviona se vidi da nije nameštaljka; Ovo mora da je Bugarska - neki su od komentara na snimak.

Kako se navodi na stranici Grčka info, sve se odigralo na ostvru Hios.

Grci praznike slave po novom kalendaru, pa je tako Bogojavljenje dve nedelje pre našeg praznika. Oni takođe plivaju za časni krst u čast sećanja na krštenje Isusovo. Isto kao i kod nas, i ovde sveštenik posebno blagoslovi onoga ko krst izvadi iz mora, reke, jezera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track