UŽAS NA ZAPADNOJ OBALI: Policija slučajno ubila devojčicu (3) kad je na kontrolnom punktu OTVORILA VATRU na napadače (VIDEO)
Foto: Printscreen

tuga

UŽAS NA ZAPADNOJ OBALI: Policija slučajno ubila devojčicu (3) kad je na kontrolnom punktu OTVORILA VATRU na napadače (VIDEO)

Planeta -

Trogodišnje dete ubijeno je u nedelju na Zapadnoj obali kad je izraelska policija otvorila vatru na dvojicu osumnjičenih koji su se automobilom zabili na kontrolni punkt.

Devojčica je nastradala nakon što je beli automobil iznenada naleteo na dva izraelska policajca na kontrolnom punktu u blizini palestinskog sela Bidu. Izraelski policajci su zapucali, ubivši dvojicu osumnjičenih, ali su slučajno pogodili i dete u kombiju koji je išao ispred automobila.

Na snimcima se vidi kako policajci proveravaju kombi na kontrolnom punktu severozapadno od Jerusalima pre nego što su prošli granicu. Drugo vozilo, mali beli automobil, tada se vidi kako se ne zaustavlja i skreće pravo u policajce dok se približava prelazu.

Druga kamera pokazuje kako oba vozila zatim prolaze kroz kontrolni punkt.

Izraelski oficiri jure iza drugog vozila sa puškama i otvorenom vatrom ubivši dvojicu unutra.

Trogodišnja devojčica bila je u prvom vozilu, saopštila je policija, koja je pokrenula istragu o incidentu.

Tenzije na okupiranoj Zapadnoj obali rasplamsale su se od Hamasovog upada u Izrael 7. oktobra i naknadnog bombardovanja pojasa Gaze.

Heroj koji je nedavno pritekao u pomoć žrtvama terorističkog napada na autobuskoj stanici u Jerusalimu, podsetimo, preminuo je od zadobijenih povreda nakon što su ga pripadnici vojske greškom upucali.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:21

PREDSTAVNICI IZRAELA I AMERIKE POTVRDILI DA ĆE RAT DUGO TRAJATI Stručnjaci analiziraju: Zbog OVOGA se Izrael oseća zaštićen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track