U SNU MU SE JAVILO GDE SE NALAZI ZAKOPANO ZLATO Penzioner (71) iskopao rupu od 40m pa usledio HOROR: "Bio je opsednut time" (FOTO)
Foto: Fire Department

šok

U SNU MU SE JAVILO GDE SE NALAZI ZAKOPANO ZLATO Penzioner (71) iskopao rupu od 40m pa usledio HOROR: "Bio je opsednut time" (FOTO)

Planeta -

Ideja o zakopanom blagu i njegovom pronalasku široko je rasprostranjena među ljudima širom sveta. I dok neki samo maštaju o pronalasku, drugi pohrle da zlato i pronađu, a neki u takvom procesu, nažalost izgube i život.

Takva sudbina zadesila je penzionera iz Ipatinge u Brazilu po imenu Žoa Pimenta de Silva (71), koji je, opsednut idejom o blagu, upao u rupu od 40 metara koju je prethodno iskopao ispod poda u kuhinji - nakon što je sanjao da se ispod nalazi zakopano zlato.

Tragedija koja je dovela do pogibije dogodila se 5. januara.

Brazil, rupa u podu
foto: Fire Department

O zakopanom blagu obavestio ga "duh"

Komšije kažu da je penzioner postao opsednut idejom da je zlato zakopano duboko ispod njegovog imanja u opštini Ipatinga u brazilskoj državi Minas, do koje je pokušavao da dođe.

"Žoao je proveo više od godinu dana kopajući rupu i angažovao mnogo ljudi da rade na iskopavanju. Počeo je tako što je plaćao 70 brazilskih reala (oko 12 evra) dnevno kada je rupa još bila plitka, ali što je dublje išao to su troškovi sve više rasli. Na kraju je platio oko 92 evra svakome ko je ušao u rupu i pomogao da se ukloni zemlja", rekao je njegov rođak Arnaldo da Silva lokalnim medijima.

Komšija je rekao da je Žoao tvrdio da mu je 'duh' u snu rekao da se duboko ispod kamena u njegovoj kuhinji nalazi zlato. Međutim, iako je on pokušao da ga upozori na opasnost njegove misije, nesrećni čovek ga je ignorisao.

"Nije mu bilo pomoći "

Nakon tragedije, vatrogasci i Hitna pomoć su brzo došli na licu mesta ali je Hitna mogla samo da konstatuje smrt.

Vatrogasci su potvrdili da su tog dana oko 13.30 sati primili poziv iz kuće nakon što je vlasnik pao sa visine od oko 39 metara koja se spuštala na oko 12 spratova, međutim kada su došli nisu mogli ništa da preduzmu da mu spasu život.

Lokalni mediji kažu da se veruje da se žrtva okliznula i pala sa drvene platforme blizu vrha rupe dok je pokušavao da izađe iz nje nakon radova na uklanjanju vode i blata. Drugi izveštaji ipak tvrde da je pao sa dečije ljuljaške koju je koristio da uđe u rupu. A njegov prijatelj, Antonio Vilson Kosta, sa kojim je radio nije mogao da ga spasi. On je bio svedok pada i rekao je da se da Silvino sedište jednostavno olabavilo.

Brazil, rupa u podu
foto: Fire Department

Njegovo telo je uklonila Hitna pomoć. Utvrđeno je da je zadobio povrede glave i slomljene noge, kao i druge prelome.

Radnik vatrogasne brigade Luis Filipe de Miranda, istakao je ozbiljne bezbednosne probleme kada je sama rupa u pitanju.

"Na slikama se vidi da je sve to vrlo arhaično, laički, improvizovano. Nema fiksne potporne strukture. Njegovi podupirači za penjanje nemaju šrafove u zemlji. Spuštao se na nekakvu dečiju klackalicu, bez pojasa, bez sigurnosti", rekao je on.

Kurir.rs/Blic/DailyMail

Bonus video:

01:05

PRONAĐENO BLAGO! Minđuše sa oznakom Nemanjića, EVO U KOM MUZEJU SE NALAZE: Neđene na grobnom mestu blizu crkve

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track