ŠEF PENTAGONA TEŠKO BOLESTAN: Ostin posle operacije pušten kući, ali zbog komplikacija HITNO VRAĆEN u vojnu bolnicu
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

novi detalji

ŠEF PENTAGONA TEŠKO BOLESTAN: Ostin posle operacije pušten kući, ali zbog komplikacija HITNO VRAĆEN u vojnu bolnicu

Planeta -

Američki sekretar odbrane Lojd Ostin (70) boluje od raka prostate!

Informaciju o bolesti šefa Pentagona saopštio je u utorak Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid.

U saopštenju se navodi da je Ostinu rak otkriven početkom decembra. Ostin je 22. decembra podvrgnut "minimalno invazivnoj hirurškoj proceduri" koja se zove prostatektomija za lečenje raka.

- Bio je pod opštom anestezijom tokom procedure. Sekretar Ostin se bez problema oporavio od operacije i vratio se kući sledećeg jutra. Rak prostate mu je rano otkriven, a prognoza je odlična - navodi se u saopštenju.

Međutim, 1. januara, Ostin je ponovo primljen u bolnicu zbog komplikacija koja je uključivala mučninu sa jakim bolom u stomaku i bolove u kukovima i nogama.

- Utvrđeno je da ima infekciju urinarnog trakta - navodi se u saopštenju.

Tokom poslednjih osam dana na lečenju, kako navode lekari, Ostin nije nijednom izgubio svest i nikada nije bio podvrgnut opštoj anesteziji.

Ranije je bilo nejasno da li je Ostin bio pod anestezijom tokom operacije.

Tek u petak je otkriveno da je Ostin hospitalizovan još 1. januara i da se danima nalazi u bolnici bez obaveštenja javnosti. Кasnije je objavljeno da ni predsednik Džo Bajden, visoki zvaničnici nacionalne bezbednosti, ali ni zamenica sekretara odbrane Кetlin Hiks, koja je preuzela Ostinove dužnosti, nisu bili svesni hospitalizacije ministra odbrane sve do tri dana nakon što je primljen.

(Kurirr.s/CNN/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

04:00

PRIGOŽIN SE PLAŠI PUTINOVE OSVETE? Đokić: Ne ide se na Moskvu sa 25.000 VOJNIKA da bi se svrgao ministar odbrane! VEOMA JE MOĆAN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track