TRAMPU UMRLA TAŠTA! Tuga u porodici bivšeg američkog predsednika, Melanija objavila da je njena majka bila POSVEĆENA ZETU
Foto: Brynn Anderson / UPI / Profimedia, Ken Cedeno - Pool Via Cnp / Zuma Press / Profimedia

ODLAZAK AMALIJE KNAVS

TRAMPU UMRLA TAŠTA! Tuga u porodici bivšeg američkog predsednika, Melanija objavila da je njena majka bila POSVEĆENA ZETU

Planeta -

Preminula je Amalija Knavs (78), majka bivše prve dame SAD Melanije Tramp.

Melanija Tramp je tužnu vest objavila na društvenim mrežama.

- Amalija Knavs je bila snažna žena koja se uvek ponašala graciozno, prijatno i dostojanstveno. Ona je u potpunosti bila posvećena svom suprugu, ćerkama, unuku i zetu. Bezgranično će nam nedostajati i nastavićemo da poštujemo i volimo njenu zaostavštinu - napisala je ona u postu na X (bivši Tviter).

Savetnik predizborne kampanje bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa potvrdio je za CNN vest o smrti Knavs.

Američka televizija navodi da je Knavs bila poreklom iz Slovenije, odnosno nekadašnje komunističke Jugoslavije i da je po zanimanju bila tekstilna radnica.

Amalija i Viktor Knavs, roditelji Melanije Tramp
Amalija i Viktor Knavs, roditelji Melanije Trampfoto: Brynn Anderson / UPI / Profimedia

Navodi se da su Amalija Knavs i njen suprug Viktor živeli u SAD i da su često viđani u Vašingtonu nakon što je njhov zet inaugurisan za predsednika 2017. godine.

Melanijini penzionisani roditelji su održavali redovan kontakt sa Trampovom porodicom tokom njegovog predsedničkog mandata i često su sa prvom porodicom SAD odlazili na njegova imanja Mar-a-Lago na Floridi i Bedminster u Nju Džersiju.

Melanija Tramp
foto: Profimedia

Navodi se da su Knavsovi posedovali kuću u Sevnici, mirnom industrijskom gradiću na obali Save u centralnom delu Slovenije, u kojem je Melanija Tramp pohađala osnovnu školu.

Ali, nakon što se 2006. rodio njihov unuk Baron Tramp, oni su većinu vremena provodili u Njujorku.

Knavsovi su postali američki državljani 2018, nakon što su, kako CNN navodi, na kontroverzan način dobili državljanstvo putem sponzorisanja njihove odrasle ćerke, što je vizna kategorija koju je Trampova administracija nastojala da ukine.

Podseća se da je Tramp žestoko kritikovao migraciju na osnovu porodičnih veza, redovno je nazivajući "lančanom migracijom".

Melanija Tramp je postala američka državljanka 2006, a bila je tek druga žena nekog američkog predsednika koja je rođena u inostranstvu.

Navodi se da je ona redovno izbegavala pojavljivanja u javnosti nakon napuštanja Vašingtona u januaru 2021, čak i kada je njen muž rešio da se ponovo kandiduje za Belu kuću.

(Kurir.rs/CNN/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

02:19

TRAMP JE NA VREME UPOZORIO NA KOMUNISTE IZ PEKINGA Obradović o kineskom upadu u SAD -Majkrosoft sistem: Ovo je veoma OPASNO...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track